Tips voor een geweldig Italiaans buffet

Heb je binnenkort een feestje gepland en ben je op zoek naar een leuke formule, dan weet ik beslist raad! Het voorbije weekend vierden wij de communie van onze dochter Nore. Lang zocht ik naar een leuke formule. Uiteindelijk ging ik ‘back to basics’ en zocht ik alles uit voor een gezellig feestje bij ons thuis. Voor één keer ging ik niet zelf kokkerellen maar deed ik beroep voor de fantastische catering van Avocado van de Duivel. Omdat het zo geslaagd was, zet ik graag wat inspirerende tips op een rij zodat het ook bij jou op ‘La dolce vita’ lijkt….

Begin met iets mooi en eenvoudig. Kies je mooiste houten planken uit en koop een uitgelezen selectie van Italiaanse vleeswaren en kaas. Stel ook de veggies niet teleur en maak een mooie compositie met seizoensgroenten.

Zorg voor afwisseling in je gerechten en ga voor de Italiaanse klassiekers. Wij kozen voor deze selectie : vitello tonnato, versgebakken focaccia, pasta met pesto en scampi       ( het lievelingsgerecht van mijn dochter), een salade met burrata en salsa verde, risotto met polpo en citroen, geroosterde seizoensgroenten, rozemarijnaardappeltjes en porchetta.

Zorg voor een mooi stuk vlees. Een traaggegaarde porchetta als pronkstuk doet het altijd geweldig en bedient de meatlovers op hun wenken.

Zoek een plaats uit waar iedereen zich makkelijk kan bedienen en voorzie elk gerecht van een naamkaartje. Op deze manier hoef je geen 20 keer uit te leggen wat het allemaal is en kan iedere gast zijn keuze maken.

Kies op voorhand het servies waarin je alles gaat presenteren want het oog wil ook wat.  Oude dienbladen, vintage borden en kookpotten van Le Creuset doen het op dit vlak geweldig.

Zorg voor een extra creatieve toets. Zo zocht ik leuke spreuken bij elkaar en schreef ik er een paar om onze ramen. Met de zoekterm ‘italian food’  of wat zoeken op Pinterest kom je tot geweldige resultaten.

Geef een reactie

2 Comments

  1. 5.16.17

    Bedankt voor de credits! Ik heb er ook echt van genoten. Afsluiten in schoonheid noemen ze dat dan!