Foodbloggers Komen Eten, de offscreen editie (deel 2)

Een vrijdagnamiddag in september. Ik zal het telefoontje van VIER nooit vergeten. Op de vraag of ik zin had deel te nemen aan Komen Eten, had ik snel mijn antwoord klaar. “Mevrouw, al geef je mij een miljoen euro zou ik nog niet meedoen.” Er werd wat gegrinnikt aan de andere kant van de lijn en het gesprek stopte. Nadien lanceerde ik een oproep in ons foodblogger-facebook-groepje en van het één kwam het ander. Caroline van Avocado van de Duivel lanceerde een Komen Eten-voorstel zonder camera’s en vond 5 leuke foodbloggers bereid om mee te doen. Begin februari hadden wij ten huize Caroline onze eerste afspraak. Het werd een gezellige maar bovenal geweldig lekkere avond. Het voorgerecht : de gevulde avocado met een ceviche van skreikabeljauw en het citroentaartje zullen voor eeuwig in mijn geheugen gegrift staan. Bedankt Caroline!

#denderstreek

De sfeer en gezelligheid waren zo top dat wij snel een nieuwe bijeenkomst planden. Ik was er als de kippen bij om mij kandidaat te stellen en iedereen naar de #denderstreek uit te nodigen. Het was daar, in mijn Denderstreek, dat ik inspiratie voor mijn thema vond. Ik ging een voormiddagje shoppen : op de markt kocht ik verrassende kaasjes bij Carine en bij Anneke en Rik ging ik langs voor hun huisbereide charcuterie. De Daily Sushi passeerde ook de revue voor de sushirijst en geweldige zeewiersalade.

Fotogeniek schaap

Het aperitief werd er één zonder fransjes : een stevige Aperol Spritz of een Vin du Jardin gecombineerd met de beste kaasjes en vleesjes. Om de streekbeleving compleet te maken voegde ik er nog mastellen en een stevige mosterd bij. Voor één keer ging de aandacht van mijn foodbloggende vriendinnetjes niet naar de food maar naar onze beesten. Echt waar : onze ezels, Otje en Brésillienne en onze schapen : Mega Mindy en Robyn genoten met volle teugen van hun blitse social media –carrière.

Stoemp met saucissen

Deze foodie houdt meer en meer van eenvoud en daarom koos ik voor een simpel maar lekker menu. Voor het voorgerecht ging ik de Aziatische toer op. Onze inlandse asperges werden stijlvol (eigen lof stinkt) gecombineerd met sushirijst, zalm en zeewier. Het hoofdgerecht zocht ik ook niet te ver : een stevige wortelstoemp met worsten van mijn favoriete beenhouwer. Geheel in de ‘Komen Eten-stijl’ zorgde ik ook voor een live-act en konden mijn gasten zelf hun gewenste worstlengte bepalen. Jolijt alom toen ik mij weer eens belachelijk maakte.

#denderstreek #dessert

Geheel in het thema vond ik een aantal streekdesserten goed op zijn plaats. Ik haalde een familierecept boven waar ik in 2011 al een leuke post over schreef en serveerde de rijstpap in leuke tasjes.

Wat heb je nodig? 1 l verse hoevemelk, 1 snuifje zout, 150 g rijst voor rijstpap (liefst van het merk Bosto en de rijst hoeft niet gewassen te worden), 1 dopje saffraan, 10 klontjes suiker

Hoe maak je het?  Breng de hoevemelk met het snuifje zout aan de kook. Als de melk kookt, voeg je de rijst toe. Zet het vuur lager en laat het mengsel gedurende 40 minuten zachtjes pruttelen. Voeg nadien de suiker en saffraan toe. Roer goed en verdeel in kleine potjes. Bestrooi rijkelijk met bruine suiker en smullen maar…

De andere ‘streekdesserten’ moesten ze ook geproefd hebben. Ik maakte daarom nog een stevige kom vlaai en haalde één van de beste mattentaarten in huis. Tips waar je die kan vinden, vind je op deze blogpost.

Bedankt bloggers!

Bij het schrijven van deze post ben ik nog altijd aan het nagenieten. Ik wil dan ook iedereen bedanken. Van Sarah Tasting Lifestyle omdat je er in gedachten bij was, Tineke van Tineke’s Cucina voor de leuke Limburgse noot, Ellen van Kokerellen voor de coolste foto van onze schaap ooit, Manon van Macaron Manon voor het animeren van onze kat, Pippa en Caroline om samen met mij zo heerlijk te babbelen over eten. Ook nog een merci voor manlief en dochters die vriendelijk maar beleefd verzocht verder om het huis te verlaten. Jullie zijn allemaal geweldig en  blijven mij goesting geven om verder te bloggen.

Geef een reactie

2 Comments

  1. 5.8.17

    Zo tof! Ik kreeg ook al eens een mailtje van VIER, maar zoals je zegt; ik zou het nog niet doen als ik er geld voor zou krijgen :-). Zo’n offscreenversie lijkt me dan wel weer leuk 🙂