Be My Stoemp, een hip broodje Brusselse stoemp

Yes! Mijn eerste culinaire ontdekking van het jaar is een feit!  Wat ben ik blij dat de boterham met stoemp van mijn grootmoeder eindelijk een concept  toebedeeld krijgt.  Ja, je hoort het goed : smeuïge stoemp, een artisanale worst  geserveerd op een broodje vormt het uitgangspunt van  Be My Stoemp. Curieus en vol goesting nam ik vorige week de proef op de som. Dit zijn alvast mijn bevindingen…

9 op 10 voor authentiek ondernemerschap Initiatiefnemer Cédric Gérard – die al 15 jaar de hippe bar in de Hallen openhoudt- zocht lang naar een passend ‘foodconcept’. Het concept dat hij zocht, mocht geen restaurant zijn, ook een fastfoodkraam was uitgesloten. Als het even kon, had hij  er graag ook een link  met Brussel in verwerkt. Net dat laatste bracht Cédric op een leuk idee want wat is typischer Brussels dan stoemp. Hij ging aankloppen bij de koning van de stoemp : Albert Verdeyen en maakte samen met hem de leuke menukaart op.

9 op 10 voor het leuke kader in één van de coolste buurten van Brussel. De Hallen op het Sint-Goriksplein zijn zo wie zo al een bezoeken waard. Dit pand ademt geschiedenis uit en dient als ideale lokatie voor Be My Stoemp. Over de inrichting zelf werd ook goed nagedacht. Zo zijn de gebruikte materialen  bijzonder goed gekozen en werd ik haast op slag verliefd op de oude kapblok en de originele communicatie.

9 op 10 voor de geweldige kost : Kiezen was moeilijk. Ik nam ruimschoots de tijd om de mooie kaart te bestuderen en koos dan maar symbolisch voor “Le Tout”. De heerlijke combinatie van wortelstoemp, een mediterraanse worst, pesto, rucola en Parmezaanse kaas en een licht krokant broodje vond ik alvast geweldig. Eén voor één gemaakt met de beste ingrediënten en vers -haast letterlijk voor onze neus- bereid.  Als je het liever traditioneel houdt, kan je ook de klassieke stoemp met saucissen bestellen.

The place to be : Be My Stoemp, Sint Goriksplein 1, 1000 Brussel, op 7 op 7 van 11h tot middernacht.

Geef een reactie