10 tips voor je eigen foodtruck party

Een zot of wild idee is mij niet vreemd. Zeker als er een link is met ‘food’ en ‘party’ kom ik graag vernieuwend uit de hoek. Na een paar geslaagde zomerfeestjes  heb ik dit jaar lang op een idee gebroed. Toen kwam het mailtje van Pieter. Hij is de drijvende kracht -soms wel letterlijk te nemen- achter Pasado, een leuke foodtruck / caravan waar hij-voor al wie het wil- de heerlijkste eenpansgerechten klaarmaakt. Zijn verhaal en passie brachten mij zoveel inspiratie dat ik meteen een eigen (mini) foodtruckfestival plande !  Om jullie te  laten meegenieten, heb ik al mijn ideeën en tips verzameld….

Kies voor een leuke, toegankelijke foodtruck ! Pasado is hiervoor de geschikte partner. Pieter heeft een leuk aanbod van éénpansgerechten uit alle windstreken. Kiezen uit de Belgische, Aziatische of Latijns-Amerikaanse keuken was moeilijk. Ik koos uiteindelijk voor de tex mex-stijl en kon onze gasten trakteren op  een zarzuela, Mexicaanse gehaktballetjes en kip met een vleugje pinda.

Voorzie voldoende plaats want deze heb je meer dan nodig. Een weide, een grote oprit of een grote toegankelijke tuin zijn een must om bij jou thuis een foodtruck te ontvangen. Wij hebben de luxe om over een grote toegankelijke weide te beschikken. Het hek werd weggehaald en onze ezels kregen voor even wat minder bewegingsvrijheid. Niet alleen neemt de foodtruck  plaats in, ook de pannen (bij Pasado werd alles vers bereid in 4 grote open pannen) nemen flink wat ruimte in beslag.

Een leuke uitnodiging doet al goesting krijgen Stuur een leuke uitnodiging en hou de genodigden regelmatig om de hoogte van de laatste evoluties. Facebook is hiervoor een geweldig medium. Je kan makkelijk en snel vrienden bereiken hen uitnodigen en updates sturen. Bijkomend voordeel is dat je alles netjes privé en afgeschermd kan houden. De interactie – voor en na het feestje – neem ik er graag als een extra voordeel bij.

Bedenk een zotte dresscode Tja, ik ben geboren in Aalst en verkleed naar een feestje gaan, is mij niet vreemd. Een paar dagen voor het feestje stuurde ik de oproep “Kom verkleed als food én/of trucker” de wereld in. Onze vrienden hadden wat tijd om na te denken en kwamen verrassend uit de hoek. De ene bleef zichzelf en kwam als de lekker stuk, de ander koos voor een confituur-outfit en ook aan marginale truckers hadden wij geen gebrek.

Ga naar ‘Den Action’ voor foute versiering Ik beken, ik ben fan van ‘Den Action’. Zo om de paar weken moet ik er heen. Naast goedkope decoratiespullen haal ik er ook vaak de foute partyspullen. Borden, plateaus, lantaarns,…. je vindt er altijd wel wat om een feestje mooi aan te kleden.

Leef je uit in het maken van een hapjesbuffet! Met een foodtruck heb je het voordeel dat je een grote bende kan uitnodigen en je zelf niet veel hoeft te voorzien. Ik hield mijn rol beperkt tot hapjes en aperitief. Als aperitief serveerden wij een goeie cava of de geweldige combinatie van Lillet met tonic. Het hapjesbuffet was iets uitgebreider met huisgemaakte quiche, gemarineerde olijven, aperitieftaart en gedroogd spek.

Bak er op los en maak lekkere taarten Na de pittige gerechten van Pasado zorgde ik voor een zoete afsluiter en haalde ik een paar van mijn succesrecepten boven. Wat dacht je van trifle, broodpudding en NY- salted cheesecake,…

Voorzie voldoende gekoelde en aangepaste drank Vul lege PMD-flessen met water en vries ze in. Vul net voor jouw feest een zwembakje of het grote ton met water en koel ze verder af met de ingevroren plastiek flessen. Deze buitenkoelkast is de ideale ‘koelhouder’ van jouw grote en kleine flessen. Pas de drank aan aan het thema. De texmex-gerechten deden mij bijvoorbeeld kiezen voor Desperados, Vedett en een fruitige rosé wijn. De frisdranken werden beperkt en vervangen door waters met een smaakje. De combinatie van komkommer en watermeloen deed die dag bijzonder goed.

Creëer een kinder -en teenager hoek! Terwijl de ‘grote’ mensen genoten van lekker eten en elkaars’ gezelschap zorgden onze dochters voor wat kinderanimatie. Het Kubb-spel werd bovengehaald en wat gekke banken en stoelen zorgden voor gezelligheid.

Neem leuke beelden en geniet ! Een feestje zonder leuke beelden is voor mij geen feestje (geweest). Leg je fototoestel binnen handbereik en neem ook met jouw smartphone leuke beelden. Naast eten en etende mensen was de foodtruck mijn favoriete achtergrond voor het nemen van deze plaatjes…

Geef een reactie

2 Comments

  1. 9.1.17

    Leuke tips! Ik hebben altijd zo’n party willen organiseren en over een paar weken gaan we dat doen omdat ik jarig ben! En ik heb helemaal over een kinderhoekje vergeten — bedankt voor het advies! We hebben 3 kinderen en de gasten ook hun kinderen willen meebrengen. Ook moet ik over een paar praktische momenten zorgen — een leuke muziek en drankjes en dan is bijna alles klaar!