Must Eats & Drinks in Knokke

Als het woord ‘Knokke’ valt, gaat het vaak 2 kanten uit.  Ofwel zijn mensen laaiend enthousiast ofwel trekken ze hun neus op. Ik zie mezelf ergens tussenin en ben de mondainste aan onze kust  echt gaan appreciëren. Een vakantiehuisje zou ik er nooit willen. Af en toe eens gaan flaneren op Place Ma Tu Vu vind ik dan weer wel een leuke optie. Als je van al dat flaneren dorst of honger zou krijgen, zijn dit alvast interessante tips….

Dompel je helemaal onder in het ‘Beachbar’-gegeven

Eerlijk toegegeven ben ik niet zo’n ‘strandganger!. Maar met een beachbar kan je mij wel overtuigen om eens naar de ‘plage’ te gaan. Mooie loungebanken, dito decoratie en een stevige drankenkaart zijn de vaste ingrediënten van de vele strandbars die Knokke rijk is. Monroe Beach moet je beslist eens doen. Al was het waar om je helemaal te laten onderdompelen in de ‘Knokse vibes”. Inde Beach, Vintagebar en Blue Buddha in Duinbergen zijn verder ook een bezoekje waard. Doe zoals ik : zet je dikke zonnebril op, plaats je voeten in het zand en neem een dikke cocktail in de hand. La die est belle!

 Neem een strandbroodje bij Foodiez 

Weet je ook de max is? Een lekker broodje halen bij Foodiez en het dan opeten op het strand. Het is fascinerend te zien hoe goed deze zaak draait. Op elk moment van de dag is het er rijtje schuiven. Hun aanbod is dan ook ontzettend divers. Van wraps tot hamburgers en hippe broodjes. Alles wordt er met de beste ingrediënten bereid. Ik ben alvast fan van hun alternatieve martino met Parmezaanse kaas.

 De beste misérable bij Patisserie Notre Dame

Het moet één van mijn eerste dagen in Knokke geweest zijn. Ik was op zoek naar wat pistolets en een koffiekoek toen ik plots een immens lange rij zag. “Daar moet het goed”, dacht ik. Ik trotseerde de lange rij en was blij verrast door de efficiëntie. Sindsdien ben ik er trouwe klant en helemaal weg van hun brood, lekkere sandwiches en koffiekoeken. De huispecialiteit : Misérable moet je beslist geproefd hebben. Verkrijgbaar voor de kleine én grote goesting in 4 formaten. Allen daarheen.

De lekkerste hamburgers bij Ellis Gourmet Burger

Mijn favoriete hamburgerketen (over wie ik jaren geleden al een leuke blogpost schreef) is al geruime tijd een vaste waarde in Knokke. Zelfs op het drukste moment word je er altijd met de glimlach en de nodige efficiëntie bediend. Mijn dochters zijn net als ik dol op hun zalige hamburger-combinaties. Recent ging ik overstag voor de WTF-hamburger. Ellis, je blijft de referentie op het vlak van premium burgers!

Proef één van 100 smaken bij Glacier de la poste

Een andere zaak die mij de voorbije weken fascineerde was Glacier de la Poste op de Zeedijk. Lang moest ik niet aandringen om’s avonds nog eens een wandeling te maken. Hier is het steeds rijtje schuiven en moeilijk kiezen uit hun immens aanbod aan smaken. Suikersspin, Strawberry Cheesecake, zijn maar een paar van de originele smaken die wij recent uitprobeerden. Let wel de bollen zijn zo groot dat vaak ééntje meer dan volstaat.

Eet oliebollen op het strand

Een traditie die nog altijd bestaat en ik eigenlijk best leuk vind, is die van oliebollenventers. Gewapend met een megabox op hun hoofd doen ze je lekker goesting krijgen in één van de zaligste pateekes. En ja, al staat mijn buik duidelijk in mijn badpak, een oliebolleke gaat er altijd in. 

Pik de leuke markt op zaterdag mee

Als je tot slot op een zaterdag in Knokke vertoeft, pik dan zeker de markt op het Gemeenteplein mee. Weg van de drukte op de Zeedijk en de Lippenslaan biedt deze markt ongetwijfeld rust. Je kan er rustig rondkuieren, een terrasje doen en lekkere voedingsmiddelen inslaan. Groente, vis, vlees tot zelfs versgebakken pizza zijn er van topkwaliteit. Een andere toppertje is ‘de vuurtoren’, één van de bekendste foodtrucks van ‘t land . Schuif er aan voor een verse garnaalkroket en ga nadien later aperitieven op hun terrasje. Zalig!

Geef een reactie

2 Comments

  1. 8.15.16

    Zelfde haat-liefdeverhouding met Knokke hier. Je hoeft me er niet op permanente basis te droppen, maar er af en toe eens flaneren kan wel leuk zijn. Ik herinner me dat ik vroeger als kind aan het einde van zo’n dag Knokke altijd een ijsje kreeg van bij Liliane op de dijk. Sweet memories!