Thaïse krabcakes met koriander en basilicum

Je hebt zo van die recepten waarvan je denkt : “Dit wil ik eens proberen! Om één of andere reden slaag je er niet in om het uit te proberen. Uiteindelijk moet je crabcakes voorgeschoteld krijgen én een geweldig boek over de Thaïse keuken lezen om helemaal overstag te gaan. Welk recept je ook neemt de basis blijft dezelfde : krab en/of vis, flink veel kruiden en wat aromaten. Fijn gekneed, mooi gevormd in een koekje of balletje en gebakken in flink veel olie in de wok. Na een paar probeersels vind ik dit recept veruit het beste….

Wat heb je nodig? 1 blikje King krab, 200gr witte visfilet, 1 stengel citroengras, een handvol groene boontjes, een bussel lente-uitjes, 1 bussel koriander, 1 el rode curry,1 el maïzena, 1 bussel Thaise basilicum, 1 limoen en wat chilisaus

Hoe ga je te werk? Haal de krab uit het blikje en laat uitlekken. Snij de visfilet in blokjes. Hak het citroengras fijn. Neem de helft van de koriander en Thaïse basilicum. Doe alles samen in de keukenrobot, met de rode curry en de maïzena erbij. Blend tot je een mooie stevige massa hebt. Snij de boontjes en lente-uitjes in ringetjes, en voeg bij de pasta. Warm een bodem plantaardige olie op in een wok. Neem met een lepel hoopjes, en frituur aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer warm met schijfjes limoen, chilisaus en fijngehakte koriander en Thaïse basilicum.

Met dank aan Caroline van Avocado van de Duivel en Carrefour om mij kennis te laten maken van deze heerlijke toepassing

Geef een reactie

5 Comments

 1. 3.9.16
  Billy said:

  lijkt me een erg smakelijk hapje!
  Of wordt dit eerder als een voorgerechtje geserveerd?

 2. 3.10.16
  Copysense said:

  Mmmmm lijkt me ongelofelijk lekker. Bedankt voor het recept!

 3. 3.10.16

  Ziet er heerlijk uit!!

 4. 3.11.16
  Koen said:

  Ziet er smakelijk uit. Ik ga dit zeker eens proberen. Bedankt hiervoor ! 🙂