Au Suisse, een broodje geschiedenis

Maandag trakteerde ik mijn dochters op een dagje Brussel. Naast de verplichte toeristische toppers stopten wij in de schaduw van de Beurs voor een stukje culinaire geschiedenis. De broodjeszaak ‘Au Suisse’ werd ruim 130 jaar geleden opgericht door een koppel immigranten. Aanvankelijk was het een kruidenierszaak met Zwitserse specialiteiten gaandeweg werden er ook broodjes geserveerd én dat is tot op vandaag hun belangrijkste handelsmerk.

Dat Au Suisse geschiedenis is, voel je gewoon aan het interieur. De bruine tegeltjes, de vele spiegels en de Art Déco-elementen nemen je terug in de tijd . Aan een eindeloze toog is het ’s middags rijtje schuiven. Maar wachten is er leuk en je kan er je ogen uitgebreid de kost geven. Puur genieten doe ik van de eindeloze rij  kommen met homemade slaatjes en vers gesneden charcuterie. Ook de goudbruin gebakken stokbroden doen mij watertanden.

De tijd is er gelukkig blijven stilstaan. De slaatjes worden huisbereid en het stokbrood is nog echt stokbrood. Een keuze maken is dan ook geen makkelijke opdracht. Naast klassiekers ‘club’ en ‘martino’ kan je er ook gaan voor een broodje gehakt, haring of rosbief. Ik verkoos ‘de martini’ en beleefde een ware ‘best ever’ smaaksensatie’.

En weet je wat het leukste detail van de zaak is? De eitjes want deze worden op het moment zelf gepeld en gesneden. Verser kan dus niet!Nog even het adres om te gaan watertanden : Au Suisse, Anspachlaan 73, 1000 Brussel

Geef een reactie

2 Comments

  1. 8.7.15

    Fantastisch lekkere broodjes, ik ben ook fan! 😉