Alle hapjes én gekheid op een stokje

Onze vrienden hebben minstens één ding gemeen : ze eten en drinken graag. Aan leuke etentjes én gezellige uitjes hebben wij  dus zeker geen gebrek. Afgelopen zondag was het pas echt leuk. Mark en Veerle gooiden de klassieke ‘gastvrouw of gastheer kookt’ formule overboord  en organiseerden een echte ‘pot luck’ party. Iedereen bracht zijn eigen potje(s) mee en liet zijn creativiteit de vrije loop. Alles mocht, alles kon als het maar op een stokje kon….

Een greep uit onze hapjes :

· Sushi (liefst de stevige met nori-vellen) zelf gekocht 🙂 bij Sushi Daily
· Kaasbolletjes met mini tomaatjes
· Zweedse balletjes met kaassticks
· Groene asperges op een stokje met Parmezaanse kaas
· Hamburger op een stokje
· Huisgemaakte sorbetijsjes op basis van cava en fruit
· Worstjes op een rol
· Gebakken inktvis op een stokje
· Ananas in witte chocolade met muntsuiker en rocheetjes
Simpele Mikado’s en frisco’s

Tot slot nog wat tips om ook jouw stokjesfeest te doen slagen : 

1. Kies voor stevige ingrediënten. Alles wat niet stevig is, valt er gewoon af.
2. Ga voor een breder waaier aan stokjes. Kort, lang. Met of zonder kleur. Met of zonder bijhorend plankje.
3. Maak een leuke variatie in kleur en smaak. Blijf niet in die ene keuken maar spring van de ene keuken in de andere. Ze haalden wij onze inspiratie uit de Spaanse, Japanse, Griekse én Belgische keuken.
4. Stop er ook wat finger food bij. Onze ‘plane crash’ met tortilla, guacamole, zure room en chili con carne was een leuke afwisseling tussen al dat ‘stokjesgedoe’.
5. Geniet eerst in alle rust van een goede voorbereiding. Alle ingrediënten kunnen ruim op voorhand klaargemaakt worden. Pas op het laatste moment  steek je alles op een stokje.
6. Geniet vervolgens van het gezellig samenzijn met je vrienden en laat je helemaal gaan in  de variatie van hapjes.
7. Geniet nadien nog meer van de veel kleinere afwas (lepels en vorken zijn er alvast niet bij)

Geef een reactie