Houtsiplou, wegens succes nogmaals herhaald

“De menukaart is al even frivool als de inrichting, het eten al even leuk als het volkje dat er rondhangt en het eten net zo smakelijk als de naam doet vermoeden. Als je snel en budgetvriendelijk wil eten in onze hoofdstad, is de Houtsiplou een leuk alternatief. Verwacht geen culinaire hoogstandjes (want daar moet je aan de overkant bij Comme Chez Soi zijn) maar de eenvoudige brasseriekeuken. Hamburgers (gemaakt van 100% rundvlees) met frisse garnituur en frietjes zijn dé huisspecialiteit. Verder vind je ook de typische Belgische kost als stoemp en balletjes in tomatensaus op de kaart. Ook de veggies kunnen er heerlijk watertanden.

Houtsiplou is ook een inspirerende plek voor jong en oud. Zo worden de frietjes geserveerd in een echte bloempot en biedt een gigantische muurschildering van de Brusselse kunstenares CAat je een leuke kijk op onze Vaderlandse geschiedenis. Ook het toilet kan je dan weer figuurlijk je ei kwijt en nodigen de vele krijtjes uit tot een creatieve noot. “

Met deze tekst omschreef ik geruime tijd geleden mijn ervaring bij Houtsiplou. Nu drie jaar later vind ik deze plek nog altijd een aanrader. Meer nog het is zelfs het favoriete restaurant van  mijn dochter Fie. Als zij kiest of in de hoofdstad vertoeft, weet ze beslist waar heen en gelijk heeft ze. Reserveer dus snel een plaatsje (liefst op het ruime terras) en geniet van dit heerlijk stukje Brussel.

Geef een reactie