Heerlijk ouderwets…hors d’oeuvre

Mij hoort je over het weer niet klagen. Het is eindelijk -na lang wachten- weer hét moment om al jouw zomerse recepten boven te halen en heerlijk zuiders te experimenteren. Naast Italiaanse ‘koude’ klassiekers als carpaccio, vitello tonnato of Spaanse tapas haal ik af en toe nog eens een receptje van mijn grootmoeder boven. Wat dacht je van deze aspergerolletjes met ham?

Wat heb je nodig? 6 sneetjes gekookte beenham, een bussel gestoomde asperges (of buiten het seizoen uit glas), een handvol peterselie, 2 gekookte eitjes, 1 in blokjes gesneden tomaat.

Voor de saus : 1 pot vetarme yoghurt (500g), 1 el citroensap, 1 tl straffe mosterd, een handvol verse peterselie en een handje verse bieslook.

Hoe ga je te werk? Meng de yoghurt en het citroensap tot je een gladde sauas bekomt. Voeg de mosterd, de peterselie en de bieslook toe en zet  tot gebruik in de koelkast. Maak de asperge-ham rolletjes en decoreer ze met de fijngesnipperde peterselie, de tomatenblokjes en de eitjes.

Serveren? Met brood of koude aardappelsla.