Lamsnavarin

Heb je ook een herfstgevoel en verlang je naar stoofpotjes, pompoensoep en een  gezellig haardvuur? Ik liet het slechte weer alvast niet aan mijn hart komen en maakte deze lamsnavarin uit het boek ‘Vrienden vragen’ van Claudia Allemeersch. Bij het voorproeven kwam zowaar de zon te voorschijn…

Wat heb je nodig? 1kg lamsschouder, olijfolie, boter, 3 et tomatenpuree, 4 knoflookteentjes, 4 grote wortelen, 250g champignons, 6 sjalotten, wat citroentijm, een scheut witte wijn, 1dl kippenbouilon, laurier, tijm, peper en zout.

Hoe ga je te werk? Doe boter en olijfolie in een pan en bak het vlees krokant aan. Haal het uit de pan, leg het in een gietijzeren kom en bestrooi met bloem en kruid af met peper en zout. Snij alle groenten fijn. Stoof de sjalotten aan in het braadvocht van het lamsvlees. Voeg ze nadien samen met de tomatenpuree, de witte wijn, de mosterd en de kalfsfond bij het vlees. Werk af met alle kruiden en laat de stoofpot in een oven van 150 graden een 2-tal uurtjes pruttelen. Controleer regelmatig en voeg indien nodig wat kalfsfond toe. Stoof de champignons apart aan en voeg dit pas op het einde bij de lamsstoofpot. Kruid naar smaak verder af.

Serveren? Liefst met een stevig boerenbrood, goei boter en zeezout of met rijst.

Geef een reactie