Mijn ode aan Noël den beenhouwer

“Goe gekapt, krakende droge worsten en vers gemaakte preparé … meer moet een beenhouwer niet hebben”. Dit advies kreeg ik ooit van mijn grootmoeder. Inderdaad het is en blijft een goede samenvatting van wat een slager hoeft te zijn. Noël is zo’n slager die perfect in deze omschrijving past. Hij doet mij terugdenken aan mijn kindertijd, aan een tijd toen de slagers nog slagers waren. Na al die jaren is hij trouw gebleven aan zijn stiel. Zo selecteert hij nog altijd het beste vlees, vervaardigt hij het grootste deel van zijn charcuterie in huis en kapt nog altijd de koteletjes op jouw maat. Zijn kant-en-klaar assortiment blijft verder beperkt en ook voor een culinaire tip zit hij niet verlegen.

Zijn slagerij is dan ook een begrip in Zandbergen en ver daar buiten. Het is zo één van de adressen waar er nog vlees gekocht wordt voor een ganse week, of waar klanten een stevig voorraadje van droge worsten of pensen inleggen. Zelf ben ik wild van zijn huisbereide préparé:  puur rundsvlees, lichtjes pikant en bereid met zijn eigen samengestelde saus. Als ik dit op mijn boterham smeer, heb ik vaak het gevoel dat ik het potje kan leegeten. Daarnaast zijn wij allemaal fans van zijn droge worsten. Eens die in de keuken hangen zijn ze snel verorberd. En weet je wat zijn slagerij ‘af’ maakt :zijn huisstijl en verpakking.  Hier vind je nog echte de rode ruitjes en varkentjes in het logo.

Tot slot moet je deze producten bij Noël zeker proeven :

De préparé, de droge worsten, het gehakt en de huisgemaakte vleessla

Het adres: Slagerij Noël, Zandbergenplein, Zandbergen (bij Geraardsbergen)

Geef een reactie

1 Comments

  1. 5.6.12
    Jefke said:

    Ga ik ook al jaren en alles is zeker de waarheid! Goed gerief bij Noēl