Jamie’s balletjes

Het is misschien wat oneerbiedig…maar dit gerechtje noemen wij voortaan “Jamie’s balletjes”. Beschouw het als een ode aan de bedenker van dit super pastagerecht. Zoals altijd vertrekt hij van pure en verse ingrediënten (tomaat en gehakt) en maakt hij er een verrassende combinatie van. Met of zonder pasta, deze balletjes komen hier beslist nog vaak op tafel. We love you, Jamie…

Wat heb je nodig? Voor de balletjes : 500g gehakt (liefst gemengd), 1 handvol geroosterde pijnboompitten, 1 handvol grofgesneden bladpeterselie, 50g geraspte parmazaan, 50g broodkruim en 1 ei.

Voor de saus : 2 tenen knoflook, 400g cocktailtomaatjes en flink wat olijfolie

Voor de pasta : 300g al dente gekookte spaghetti, basilicum en parmazaanschilfers.

Hoe ga je te werk? Maak eerst de tomatensaus door flink wat olijfolie in een kom te doen. Eens de olie voldoende heet is, bak je de knoflook aan en doe je er de fijngesneden tomaatjes bij. Dit sausje laat je rustig nog een kwartiertje verder pruttelen.

Voor de balletjes meng je alle ingrediënten (gehakt, kaas, broodkruim, pijnboompitten, peterselie) flink door mekaar. Vervolgens maak je er balletjes van en bak je ze een 8-tal minuten flink aan in olijfolie.

En om de Italiaanse traditie te respecteren meng je alle ingrediënten (de pasta, de saus en de balletjes) in een kom goed door mekaar en serveer je het pas nadien op een bord. Kleur en extra smaak geef je tot slot door basilicum, parmazaan en een draai van de pepermolen.

Tip? Deze balletjes kan je ook serveren als aperitiefhapje (al dan niet met of zonder saus)

Geef een reactie