Geglaceerd varkensgebraad

Wat koken betreft ben ik een fervente aanhanger van het ‘less is more’-principe. Geen overdaad dus, maar pure kwaliteitsvolle ingrediënten in eenvoudige gerechten. Op een ‘lazy’ zondag als vandaag pas ik dit principe maar al te graag toe en stopte ik een geglaceerd varkensgebraad de oven in…

Wat heb je nodig? 1kg varkensfilet liefst met een spekrandje ( type Iberico of Savouret), 100 g suiker,1 takje rozemarijn, 1 el honing, ¼ l  sinaasappelsap, 25g gehakte sjalot.

Hoe ga je te werk? Breng al de ingrediënten voor de glacering (suiker, rozemarijn, honing, sinaasappelsap, sjalotten) aan de kook en laat inkoken tot er een siroop ontstaat. Laat afkoelen. Bak het vlees aan in een pan en kruid met pezo. Leg op een ingeboterde ovenschaal en bestrijk met de glacering. Bak het in een oven van 180 ° C. Bestrijk regelmatig met de glacering.

Serveren doe je met krielaardappeltjes, gestoofd witloof en zoete toets. Veel succes ermee…

Geef een reactie