Creatief met rode biet : carpaccio, borsjt, tartaar

Wat heb je nodig? 3 à 4 rode bieten, 20 appelkappertjes, 100g zure room, 1 dl volle yoghurt, platte peterselie, 1 citroen, pezo, 1 bakje dille, 1 dl room en pezo. Voor de soep : 2 rode bieten, 2 aardappelen, 2 winterwortelen 2 uien, 300 ml tomatenpassata, 3 teentjes knoflook, ¼ chinese kool, 125g zure room, 2,5l gevogeltefonds en 40g margarine

Hoe ga je te werk? Kook de ongeschilde rode bieten gaar in ruim water. Dit neemt ongeveer 50 minuten in beslag. Maak ondertussen de dille dressing door de yoghurt, het sap van een citroen, de gehakte dille en de room te mengen. Breng op smaak met peper en zout

Pel de afgekoelde rode bieten. Maak met een ronde vorm cilinders. De afsnijdsels gebruik je om de tartaar te maken. Snij de cilinders in uiterst dunne plakken. Bewaar koel. Versnijd de rest van de biet in kleine brunoise. Vermeng met een 2 eetlepels gehakte peterselie en een lepel zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de borsjt: Snij de rode biet, de wortel en de uien in reepjes. Bak de gesnipperde look aan in margarine. Voeg de groenten toe. Laat eventjes stoven, voeg de gezeefde tomaten toe en tot slot de fonds. Laat garen onder deksel. Voeg op het einde de chiffonade van kool toe. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Blancheer deze al dente in gezouten water. Doe de aardappelen in een bord. Overgiet met de soep en werk af met een lepeltje zure room.

Serveer alles op een mooi bord en je hebt een mooi vegetarisch voorgerecht.

Geef een reactie