Clafoutis met krieken

Simple comme bonjour en buitengewoon lekker, dat is kort samengevat mijn ervaring met het bakken van een clafoutis. Het voorbije weekend waagde ik mij aan 2 varianten, ééntje met appels en een andere met krieken. De reacties op beiden waren lovend, al gaat mijn voorkeur uit naar de zoet-zure variant met krieken.

Wat heb je nodig? 650g ontpitte (verse) krieken, 180g bloem, 180g suiker, 3 eieren, 2dl melk, 100g boter en wat extra om te bakvorm in te smeren.

Hoe ga je te werk? Meng de eieren en de suiker, zeef de bloem en voeg deze bij het mengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk en de gesmolten boter erbij. Meng tot je een mooi glad beslag bekomt. Prepareer vervolgens de krieken : wassen, steeltjes en pitjes verwijderen horen hierbij. Doe de krieken in een beboterde bakvorm en giet er het beslag over. Zet de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en strooi er na het bakken meteen wat bloemsuiker over. Serveer de taart meteen want warm is ze op haar best.

Serveertip? Je kan deze taart ook perfect in kleine potjes doen en zo in de oven zetten. Dan is het een leuk onderdeel van een zomers dessertenbuffet.

Geef een reactie