Bordje van ganzenleverterrine met een chutney van mango en pastinaakchips

Met dit aperitiefbordje werd meteen de toon van onze kookles gezet. ‘Simpel en Chic’ was het thema en hoe kan je dan beter je avond starten als met een frivool bordje. Ganzenlever gecombineerd met chutney van mango zorgt  niet alleen voor de nodige pit maar geeft je ook leuke prestatiemogelijkheden. Ik hou dit ideetje alvast in het achterhoofd voor de komende feestdagen…

Wat heb je nodig voor 10 bordjes? Een blokje foie gras, 2dl rode wijn, 2 dl balsamico-azijn, 2dl bruin fonds, 3 rijpe mango’s, 2 rode uien, 1dl wijnazijn, wat suiker, 1el olijfolie, sezhuanpeper, 200 g gemengde sla, 2 tomaten, wat bieslood, frambozenazijn, arachide-olie, honing en pezo.

Hoe ga je te werk? Neem een pan en verwarm hierin de olijfolie. Stoof de fijngesneden uien glazig en blus met de wijnazijn. Voeg de fjingesneden mango’s toe en laat op een zacht vuurtje inkoken. Voeg suiker toe naar smaak.  Voeg voor de saus de rode wijn, de balsamico en de bruine fonds bij elkaar en laat op een zacht vuurtje inkoken tot de helft. Breng op smaak met pezo. Maak een salade met de jonge sla, de gepelde en fijngesneden tomaten en de bieslook. Maak een vinaigrette en meng dit onder de salade. Bak in een friteuse de dunne schijven pastinaak tot ze krokant zijn. Dresseer op lauwe borden en versier met sezhuanpeper en de chips van pastinaak.

Geef een reactie