Mosterdtaart volgens Sofie Dumont

Toen ik in het kookboek Lady & Chef dit recept las, was ik verrast door de eenvoud maar ook door de verrassende combinatie van ingrediënten. Vandaag werd ik nog eens verrast door de smaak. Deze taart past perfect bij een hartige lunch met een fris slaatje maar ook als aperitiefhapje biedt het mogelijkheden.

Wat heb je nodig? 1 vel vers bladerdeeg, 100g gruyère, 100g parmezaan, 100g emmenthaler, 4 el mosterd van Wostyn, 1 doosje cocktailtomaatjes en een handvol verse basilicum.

Hoe ga je te werk? Rol het bladerdeeg uit en doe het in een bakvorm. Doorprik het deeg met een vork en smeer er de mosterd op. Snij de kersttomaatjes middendoor, strooi er de kazen overheen en werk af met verse basilicumblaadjes. Tot slot schuif je de mosterdtaart een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Geef een reactie

2 Comments

  1. 8.10.12
    Isabelle said:

    Ik probeer dit zeker!