Bij de beste kaaswinkel ter wereld : Van Tricht

Zoals het een echte foodie getaamd ben ik steeds op zoek naar het betere adres. Of het nu gaat over brood, vlees of kaas, kwaliteitsvolle producten zijn mij steeds ‘een ommetje’ waard. Een zaak die al geruime tijd op mijn verlanglijstje stond,  was die van Kaasmeester Van Tricht en zoon.  Een paar maand geleden werd deze zaak door The Wall Street Journal uitgeroepen tot beste kaaswinkel te wereld. En na het bezoekje van vandaag weet ik zeker dat ze deze titel meer dan waard zijn.

Het concept van de winkel geeft je de mogelijkheid om te ontdekken : proeven van de nieuwigheden, kijken naar de kazen die nog liggen te rijpen, luisteren naar de mooie ‘product’verhalen,…Voor mij was het een echt belevingsbezoek in de wondere wereld van kaas en andere delicatessen. Bij een volgend bezoekje probeer ik beslist ook eens hun Wine & Cheese Bar uit.

Cheese for two…

Mijn persoonlijke selectie: Abondance, Figou (zachte geitenkaas met middenin een vijg), Stilton en ambachtelijke camembert geserveerd met een notenmengeling, verse fruitsla, confituur, stok- en rozijnenbrood.

Dranktip : Kies voor een heerlijke rode wijn of een artisanaal kriekbier.

Geef een reactie