Gevulde paprika met quinoa en gebakken courgette

Dit is het resultaat van mijn eerste experiment met quinoa. Deze granen worden ook wel eens de rijst van de Andes genoemd en zijn rijk van eiwit, ijzer, mineralen en vitaminen. Ver hoef je er niet naar te zoeken want zowel bij Delhaize als bij Colruyt zijn ze in een Fairtrade-variant verkrijgbaar. De plaatselijke boeren uit Bolivië worden gesteund en jij hebt een leuk (experiment) ingrediënt in huis, niets dan voordelen dus.

Wat heb je nodig? 2 paprika’s, 400g gehakt of americain, 1tl sambal, wat olijfolie en wat pittige kruiden naar keuze; 250g quinoa, 1 courgette

Hoe ga je te werk? Bereid het gehakt met sambal, olijfolie en de pittige kruiden. Haal het hoedje van de paprika’s (zie foto) en verwijder de zaadjes. Vul de paprika’s met het gehakt en zet het hoedje er weer op. Snij de courgette in schijfjes en plaats die samen met de paprika in een voorverwarmde oven van 180 graden. Check na 25 minuten of het vlees uitgebakken is en plaats indien nodig nog wat langer in de oven.Spoel de quinoa onder stromend water en breng het vervolgens aan de kook met dubbel zoveel water. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en laat de kom nog 7 minuten staat zodat de quinoa rustig kan verder garen. Werk af met kruiden of gemalen kaas en maak er een leuk torentje van.

Serveren? Met een lekkere tomatensaus zijn deze gevulde paprika’s overheerlijk.

Geef een reactie