Bruschetta’s met pesto, mozzarella en tomatenblokjes

Een klassieker onder de aperitiefhapjes zijn ongetwijfeld bruschetta’s. Vers gegrild uit de oven, geurend naar look en olijfolie kunnen ze iedereen bekoren.Wat vroeger in Italië puur restjesverwerking was, is nu uitgegroeid tot een trendy hap. Geef mij er nog een glaasje bubbels bij en de avond kan niet meer stuk. Dit is een receptje met mozzarella, pesto en tomatenblokjes. Je kan ze ook gewoon ‘natuur’ serveren met dipsausjes als pesto, hummus of met rauwe ham en kaas.

Wat heb je nodig? een ciabatta, look, olijfolie, pesto (huisbereid of verse uit de supermarkt), 1 bol mozzarella, basilicum en fijne tomatenblokjes.

Hoe ga je te werk? Snij de ciabatta in dunne sneetjes en rooster het lichtjes onder de grill. Als het brood nog warm is smeer je het in met een lookteen en olijfloie. Nadien laat je het afkoelen en besmeer je het met de verse pesto en flinterdun laagje mozzarella en wat basilicum. Vervolgens schuif je de bruschetta’s in een voorverwarmde oven van 200°. Als de mozzarella gesmolten is, neem je ze uit de oven en werk je de bruschetta’s af met de tomatenblokjes.

Geef een reactie