Pain perdu, verloren brood met kokosmelk

Als je dit dessert geproefd hebt, vind je de term ‘verloren brood’ hoogstwaarschijnlijk pejoratief. Ik zou eerder de term van mijn grootmoeder gebruiken nl : gewonnen brood want dit dessert is echt een overwinning voor de smaak.

Wat heb je nodig? 4 sneden suikerbrood (die je zelf dik snijdt), 3 eidooiers, 1 mango, 1 appel, 1 kiwi, een potje kokosmelk (165ml), 1dl melk, 1tl kaneel of 1 kaneelstok, 1 zakje vanillesuiker, 3el rietsuiker.

Hoe ga je te werk? Snij het fruit in grote stukken (zodat ze voor het bakken op een stokje kunnen), maak de melkmarinade door de kokosmelk, de melk, de suikers en de kaneel te mengen. Doe het fruit in dit mengsel en laat een tweetal uurtjes marineren. Net voor het de barbecue opgaat, steek je al het fruit op een stokje en wentel je het suikerbrood eerst door de eidooiers en nadien door de melkmarinade. Enkel nog bakken op een matige barbecue en leuk serveren op een dito bord.

Geef een reactie