Zo maak je zelf jouw heerlijke paëlla

‘Als de zon niet wil schijnen, breng ik ze zelf wel met paella op tafel’, dacht ik gisteren. Paëlla is zo’n gerecht dat ik slechts een paar keer per jaar maak. Liefst in de zomer en nog liever voor een stevige bende van 8 à 10 personen. Veel voorbereiding vooraf maar achteraf nog meer genot als je samen met je gasten je benen over tafel schuift.Dit receptje kreeg ik van een vriendin. Op een klein papiertje schreef ze alles uitgebreid op. Elk jaar grijp ik ernaar terug en aan de vuile vlekken te zien moet het wel een heel goed receptje zijn… 

Wat heb je nodig? 8 voorgebakken kippeboutjes, 2 kippefilets, 2 varkenssneetjes, 300g merguezworstjes, 10 sneetjes chorizoworst, 200g chipolata, 1 zakje calamaresringen (niet gepaneerd), 1 zakje zeevruchtenmix, 16 gamba’s of scampi, 20 mosselen, 2 citroenen, 1 doosje gepelde tomaten, 1 groene en rode paprika, 4 ajuinen, 150g boontjes, 150g erwtjes, olijfolie, 1/2 bol look, 1 potje saffraan, 400g rijst, 1l kippenbouillon.

Hoe ga je te werk? Snij de groentjes fijn en zet ze apart. Snij nadien al het vlees. (Voor de kippenfilet gebruik je best een aparte plankje.) Giet extra veel olijfolie in de pan en bak als eerste de kip aan. Haal ze uit de pan en bak al de rest van het vlees aan. Doe er vervolgens de groenten en de calamarisringen bij het vleesmengsel en bak verder op een lager vuurtje. Doe de look en de saffraan bij het mengsel, roer de rijst  er door en giet er de kippenbouillon over. Laat goed sudderen en plaats in een voorverwarmde oven van 200°. Controleer af en toe en voeg indien nodig nog wat kippebouillon toe.  Werk af met de kippenboutjes, mosselen en gamba’s en serveer met partjes citroen voor de liefhebbers

Serveertip? Serveer met mas cervezas om helemaal in de stemming te komen 🙂

Geef een reactie