Meloensoepje met cava en krokant gedroogde ham

Een mens moet ergens zijn inspiratie halen. Bij mij is het een continu proces: horen, proeven en lezen, het hoort er allemaal bij. Naast een uitgebreide collectie kookboeken en het volgen van interessante blogs haal ik ook veel inspiratie bij mijn buurman. Hij is net als ik een echte homemade foodie. Wij hebben zoals hij het graag omschrijft ‘een culinaire relatie’. Samen borrelen, een espressootje drinken en discussiëren over de dingen des levens dat is wat foodies graag doen. Hij is ook een man die op zoek gaat naar producten van topkwaliteit en niet vies is van een gewaagd culinair experiment. Vorige week was hij jarig en toen ik op de middag langs ging, kon ik nog net een aperitiefhapje meepikken. Ik heb er spijtig genoeg geen foto’s van maar zal het zo goed mogelijk beschrijven.

Het idee is simpel, het resultaat verrukkelijk.

Je droogt parmaham in de oven : daar ik een Rayburn-fornuis heb, gaat dit heel goed. Anderhalf uurtje in een oven van 80graden tot de ham krokant is. Hou het wel heel goed in de gaten want voor je het weet is de ham verbrand. Hol vervolgens een meloen uit en maak van het vruchtvlees leuke bolletjes. De bolletjes doe je weer in de meloen en hier doe je cava  of prosecco bij. Nadien haal je de gedroogde ham uit de oven en serveer je het met wat prikkertjes als aperitiefhapje…

Dank u wel buurman….

Serveertip : je kan dit aperitiefhapje ook in leuke glaasjes doen en de ham er als een waaiertje instoppen.

Geef een reactie