Hamburgerparty, tips en trics

The golden M….zo eens in de drie maanden willen mijn kinderen erheen. Het is niet zozeer het eten dat hun aantrekt, het is vooral de speeltuin en de magic box die hun ‘drang’ versterkt. Zolang het bij deze frequentie blijft , vind ik het niet erg. Maar een fan van Macdo zal ik nooit worden daarvoor is het teveel fastfood en te weinig verfijnd.Ook hier hou ik van het authentiekere soort : een real American hamburger, lekker gegrild en begeleid met huisbereide garnituur. Dit receptje vond ik in de barbecuebijbel van Peter De Clercq. Ik maakte er een licht aangepaste versie van….

Wat heb je nodig? 300g americain puur, 200g gehakt, 2 rode uien, 8 plakjes cheddarkaas, 8 sneetjes pancetta of gerookt spek, krulsla, zongedroogde tomaatjes, 100g mayonaise, 1el ketchup, 1el pesto, 1 sjalot, 1el fijngehakte peterselie en lekkere broodjes van bij de bakker (het liefst met echte vloerpistolets)

Hoe ga je te werk?

  1. Maak kleine hamburgers door het gehakt en de americain te mengen er platte balletjes van te maken.
  2. Maak de saus door de mayonaise te mengen met pesto, ketchup, fijngehakte sjalot en peterselie
  3. Pancetta krokant bakken en de rode ui in schijfjes te snijden en zachtjes aan te bakken.
  4. Hamburgers grillen of bakken op de barbecue.
  5. Nu the making of : broodjes doorsnijden, blaadje krulsla, hamburger, spek, cheddarkaas, ajuin, zongedroogde tomaat en een flinke kwak saus…
  6. Enjoy your meal

Waarom geen hamburgerparty?  Een leuke formule als je bezoek ontvangt is een echte hamburgerparty. Groenten en sausjes maak je op voorhand klaar, de hamburgers grill je op het moment zelf. Je gasten stellen dan nadien zelf hun hamburger samen en kunnen bovendien eindeloos variëren.

Geef een reactie