Gemarineerde tonijn met mosterd en groene kruiden

Zin in een snelle en unieke bereidingswijze van tonijn? Probeer dan eens deze marinade met verse tonijn. Je bakt eerst de tonijn kort aan, stopt hem dan in het ‘marinade-zakje’ en laat hem één worden met mosterd en de verse kruiden.

Wat heb je nodig? Vers roggebrood, 200g verse tonijn, een assortiment verse kruiden (dille, bieslook en peterselie) en een pittige mosterd

Hoe ga je te werk? Bak de tonijn kort aan langs beide kanten, smeer het vervolgens in met mosterd en bestrooi rijkelijk met verse kruiden.. Laat de tonijn vervolgens anderhalve uurtje marineren op een koele plaats. Maak van de sneetjes roggebrood leuke toastjes, varieer naar vorm. Beleg tot slot de toastje roggebrood met de fijngesneden tonijn en werk af met verse kruiden en serveer er een gemengd slaatje bij.

Geef een reactie