De eindejaarsvraagjes aan Lien van Foodillien

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Een gelukkige jonge dame.
Een passie voor alles wat met eten te maken heeft, in het bijzonder wijn, koffie, kaas en brood, vertaald in een leuke instagramaccount Foodilien
Een liefde voor cultuur.
Een vrolijke wandelaar en fitnesser.
Omringd door de liefste vriendinnen en mama.


Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Mijn deelname aan iets waar ik voorlopig verder nog niks over kan vertellen… 🤫


In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
Eentje kiezen vind ik zeer moeilijk. Mij blijven vooral deze bij: l’Air du Temps, Atelier Gist, Instroom Academy, brunch van Eva’s Flavour bij El Dorado koffiebar, Kottee Kaffee, Circus…


Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’?Mijn goede vriendin Marieke verdient deze titel dubbel en dik. Hoe zij een gezin met 4 kids combineert met een fulltime job in het onderwijs en een job in bijberoep… chapeau! En als ik daar op bezoek ga, word ik ook nog eens keihard in de watten gelegd met heerlijk eten en drinken! ❤️
Niemand verdient de titel lul van het jaar vind ik.

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Satellite Gourmet, de podcasts van Sabine Goethals. Ik ontmoete haar recent op Kookeet, wat een toffe, positieve en energieke dame!


Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Ik ben niet op iets bijzonder fier, maar gewoon algemeen op wie ik ben, hoe ik in het leven sta en hoe ik omga met anderen.


’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Een cruise langs de Noorse Fjörden. En als er dan nog centjes over zijn, een etentje bij Vrijmoed, Oak en Amaranth.


Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Ik hou eigenlijk niet van die dagen en ik eet geen vlees, dus zeker geen ‘wilde’ plannen. 😉 Ik ga mij die periode focussen op mijn nieuw project waar ik voorlopig nog niks over kan vertellen… Wordt vervolgd!


Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
Bladerdeeghapjes! Ik eet enorm graag bladerdeeg en geen kerst zonder deze hapjes!

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Pralines van Dominique Persoone, een cadeaubon van Bruut, koekjes van Oud Huis Deman, enkele flesjes wijn van wijnhandel Odilon, een kaasbox van de kaasconnaisseur, een broodabonnement bij De Brooderij, shoppingbudget bij Para Ti… ik kan nog even doorgaan 🙈


Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee. Ik denk dat ik meer van jullie kan leren 😉 maar op vlak van eten valt in Brussel ontzettend veel te beleven vind ik. Wolf bijvoorbeeld vind ik geweldig. Probeer daar zeker eens de falafel van My Tannour.

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
Ik volg vooral accounts van horecazaken en dan vind ik vooral DeDingen geweldig!

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Met jou Anniek, al hoop ik dat het nog lukt dit jaar 😉 Je lijkt me een zeer gepassioneerde en inspirerende dame!


Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2022 helemaal doorbreken?
Lokaal lokaal lokaal! 🙏


Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Nog meer uit eten! En vriendinnen en mijn mama trakteren.


Doe een (zotte) wens…
Dat het avontuur waar ik mee bezig ben een gigantisch succes wordt! 🤞
En dat iedereen die ik lief heb, gezond blijft!!!

Geef een reactie