Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Bart Chiau, neef van… 😉
Auteur, professor, genieter
Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Algemeen: oorlog, nu nog steeds!?
Persoonlijk: reacties op mijn nieuwe boek, de rust van de zee, terug naar Gent verhuizen.
In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
‘Kiss The Chef’ in Oostende, echt een aanrader! Heel orginele Thaïse keuken. Je loopt er op de Visserskaai zo voorbij maar dat zou ik zeker niet doen. Boek maar een tafeltje, ik ga mee 🙂
Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’?
Lul van het jaar: Poetin natuurlijk, who else!?
Man/Vrouw van het jaar: zij die je heel even alle zorgen doen vergeten, je doen lachen, naar je luisteren, geloven in jou en jij in hen, in de bres springen voor jou…
Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Serie: Mijn Slechtste Beste Vriendin, Vlaams comedy van topniveau!
Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier?
Mijn nieuwe boek ‘Trouwen of Samenwonen?‘, de boekvoorstelling, de media-aandacht en de bijhorende verkoopcijfers.
’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Aan mijn lief natuurlijk! 🙂
En ook wat aan mijn hond 🙂
Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Kerst met familie en ouderjaarsavond met vrienden aan de kust (Bar’Et Alors‘ op de dijk in Oostende afgehuurd voor ons feestje), dus niet zo wild (denk ik) 🙂
Maar misschien eten we wel wild 😉
Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
Oesters oesters oesters
De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Een leuk koffietafelboek of iets wat ik écht nodig had en waar ikzelf nooit aan gedacht heb 🙂
Hoeft helemaal niet duur te zijn maar wel onverwacht, persoonlijk en orgineel.
Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee.
Firenze
Restaurants: Armando, Antinori wijnhuis in Toscane
Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
Tafelklap, Michaël Sels
Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Met iemand die er niet meer is zou ik wel nog eens een klapke willen doen.
Een gesprek afmaken, dingen vertellen die nog gezegd moesten worden, vragen hoe het ginder gaat…
Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
We gaan nóg bewuster leven, meer financieel moeten plannen maar ook meer genieten. Klimaatcrisis, gezondheidscrisis, koopkrachtcrisis, oorlog… hebben ons meer aan het denken gezet.
Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?
Groot vakantiehuis op Mykonos met infinity pool en wilde feestjes met vrienden 🙂
Doe een (zotte) wens…
Laat iedereen (maar dan ook écht iedereen) heel erg lief zijn voor elkaar in 2023! x