De eindejaarsvraagjes aan Jafna van Taartwerk

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Jafna – creatieve duizendpoot – vegan queen – plantbased foodlover – enthousiaste trien – Flauwe moppen maker

Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
De uitbreiding van ‘atelier Taartwerk’ naar ‘Taartwerk ontbijt – lunch – taart – takeaway’
Omdat het me zoooooveel energie en meer zelfvertrouwen als ondernemer heeft gegeven.

In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
HUMM – Antwerpen

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? Man van het jaar is absoluut en zonder twijfel mijn partner, Arno. Die me telkens met liefde aankeek en ondersteunde of een nu leuk was of net heel uitdagend.Ook realiseerde hij bijna al mijn creatieve ideeën waar ik niet het geduld of de kennis voor had.
Lul van het jaar? Daar doe ik beroep op mensen rondom me. Ik bekijk geen nieuws, lees geen krant, luister niet naar de radio en word duidelijk omringd door lieve mensen want er schiet me werkelijk niemand te binnen.

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
BISH BASH BOSH blijven zalige kookboeken om door te bladeren, inspiratie op te doen, …
You name it – en ’t zijn schone mensen om naar te kijken ook 😀

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? De ’taart-o-maat’ in het atelier, deze heeft het voor de klanten en mezelf zoveel makkelijker gemaakt zo’n jaartje geleden. Ondertussen is het voor vaste klanten een handig en nieuw normaal. Zonder te bestellen binnenkomen, een doosje kiezen naar smaak, betalen en binnen 2u genieten. Het ontneemt me heel wat stresskes om bestellingen te maken en verpakken én zorgt ervoor dat er amper afval wordt gegenereerd. WIN-WIN-WINNER – No chicken but pie for dinner!


‘t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Eten, zonder twijfel

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Ik gok: lekker chillen met manlief & onze honden. We zijn vaak late beslissers omdat we niet houden van een volle agenda en zo kunnen we nog kiezen uit meerdere opties – hihi

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
Vegan bitterballen

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Oooooh een tripje naar ’t zuiden voor zo een maand ongeveer, zou me wel een enorm blij kunnen maken.

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee.
Ljubljana – Slovenië

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
Chez Mariette
Catberry Pastries
Tros9200.be
Humm
Lucifer lives
Nomet.be
Zoets.be

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Met alle vegan bakkers in België. Omdat ik dit een énorm boeiende wereld vind en het nu éénmaal heel fijn is om te ping-pongen met ondernemers in dezelfde branche.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Plantbased & glutenvrij – creating plantbased dreams, right?!

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Oooooh daar kom ik graag op terug wanneer het zover is – hihi

Doe een (zotte) wens…
10 miljoen? En dan verklap ik enkele zotte plannetjes 😉

Geef een reactie