Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Passie, sharen, koken, muziekliefhebber en een vleugje hippie. Dat zijn vijf trefwoorden die Jurgen Maene, chef van Gastropub Gaspard in Barvaux het best omschrijven.
Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Het overlijden van Arno, die trouwens uit mijn geboortestad komt heeft me diep geraakt.
Muziek blijven maken tot de laatste snik, il faut le faire ! We kwamen hem héél dikwijls tegen in Oostende, Hotel du Parc bv, een art deco brasserie, waar menig kunstenaars zich thuisvoelen!
Hoe nederig was Arno als grote man ! je veux vivre ….
In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
L’air du temps in Lierneux was melagomaan goed, il faut sûrement le détour
Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? Tom van Lysebettens wat een drive had die man.Lul van het jaar is het kieken die onze elektriciteit heeft verkocht aan de Fransen ( Engie )
Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Het grote kookboek van Alain Ducasse is voor mij een thuishaven, waanzinnig mooi (duur) kookboek
nog géén 3 procent kan ik er uit koken, daarom blijft het inspirerend
Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Ons laatste project gastropub Gaspard is volgens ons de toekomst, geen personeel, haalbaar financieel plan,
‘t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Aan een goed glas bourgogne haaaaaaaaaaaa
Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Met kerst gaan we naar de Canarische eilanden, met eindejaar zitten we met een andere foodies samen, en koken we de sterren uit ons lichaam, ik stuur je dit jaar de foto’s door, kwijl kwijl
Welk gerecht komt zeker op je feesttafel? Een echte sint jakobsschelp, witte pens met kaviaar
De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Mooie recensies zijn onze mooiste pakjes, die doe ik zo graag open uit mijn mailbox
Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee. Hahahahahaha iedereen naar Durbuy !! Edouard is een dagzaakje, verscholen in het hartje van Durbuy, il piccolo mondo een nieuwe champagne- wijnbar uitgebaat door Ronald ( heeft nog een champagnebar in een molen in Mykonos uitgebaat
Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
jij ! rebelle, saladette roeselare, au vieux port, filip claeys, north seau chefs,la paix
Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom? ;Johnie Boer, ongelofelijk hoe deze man alles opnieuw kan uitvinden, en dit verkoopt !
Wereldbekend, maar niet bij ons
Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Dark kitchens zorgen er voor dat brasseries en sommige low cost restaurant zonder koks zullen kunnen werken om dit financieel dragelijk te kunnen maken
Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Stoppen met werken en een jaar grote restaurants aandoen de wereld rond
Doe een (zotte) wens…
Graag een lastenverlaging van btw, electriciteit, gas, foodcost om ons mooi beroep staande te houden