De eindejaarsvraagjes aan Natalie van ELDERLab

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Natalie van ELDERLab en BRON kombucha – smaakwoordenboek – wildplukker sinds de kindertijd – natuurmens – verslinder van eten en alle informatie over eten

Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven?
De klimaatveranderingen die deze zomer en herfst wel zeer voelbaar waren.
als wildplukker sta ik heel dicht bij de natuur – ik zag nog nooit zo’n droge zomer waarin zo weinig groen overbleef. om dan gevolgd te worden door een veel te warme herfst. het baart me steeds meer zorgen.

Foto @ Katleen Willaert


In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
ik ben fan van Willem Hiele,en was ook erg onder de indruk bij Atelier GIST.

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’ Oei daar ben ik te neutraal voor.


Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Boek: Koji Alchemy van Jeremy Umanski, Niet iedereen kan een bizon schieten van Charlotte de Backer
Podcast: Naval en Ologies
Serie: Flavourful origins


Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier?
BRON, onze kombuchabrouwerij, waar we bijzondere smaken maken voor pairing bij gerechten van topchefs.


’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Goede koffie en thee, en veel verse groenten.

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar? Gewoon met de familie en vrienden aan tafel en buiten aan een vuurtje. dat is het heerlijkste dat er bestaat.

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
Iets met paarse zoete aardappel, iets met linzen en iets met veenbessen.
De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
een boek, een dag in de sauna of een dag in het bos

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee.
Hamburg en Antwerpen! Dim dining, Nage, Misera – bij die drie wil ik zelf dringend gaan eten.

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
te veel om op te noemen!

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Over thee: Farah Soeleimansjah van the Noodle Agency en Dorien en Geert van MIST teas, Wouter van Satemwa
Over fermentatie: Kyle Boland

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Meer zelf kweken, opleggen en plukken. Een opwaardering van onze eigen producten.

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Helemaal hetzelfde 🙂 met misschien een maand een reis naar Japan en een huis met grotere tuin en wat bos aan.

Doe een (zotte) wens…
BRON kombucha in veel goede restaurants in Europa
dat politiek meer op lange termijn durft denken wat betreft economie, klimaat en gezondheid

Geef een reactie