Voor u gelezen : Big Mamma’s Cucina Popolare

Het is en blijft een kunst om een restaurantbeleving te vertalen in een boek. De mannen van Big Mamma (een creatieve restaurantgroep met fantastische restaurants in wereldsteden als Londen, Parijs én Rijsel) zijn er meesters in.  In hun nieuwste creatie ‘Big Mamma’s Cucina Popolare’ trakteren ze je op maar liefst 130 recepten uit de Italiaanse keuken. Zoals wij van hen gewoon zijn, geven ze aan elk gerecht hun eigen creatieve twist. De Italiaanse keuken krijgt in het boek dus een upgrade (die ze af en toe nodig heeft). Ze onthullen ook hun ‘secret ingredients’ en houden een vurig pleidooi voor de basis van goed koken nl. kwalitatieve basisproducten.

Likkebaarden en gretig post it-en is wat ik bij het lezen van het boek al veel gedaan heb. De makers verstaan de kunst om trouw te blijven aan de klassieke Italiaanse keuken maar er toch een moderne twist aan te geven.Verder geef ik nog een dikke pluim voor hun smakelijke taal. Naar analogie met hun menukaarten krijgen recepten geweldige namen toebedeeld. Wat denk je bijvoorbeeld van deze vondsten? Dipsy Winky (een heerlijke dip met ansjovis en ricotta), Daft Punch of de Roberto Cavatelli? Grappig en smakelijk toch!

Samengevat is dit boek een echte aanwinst voor mijn al uitpuilende boekenkast. Onthoud Big Mamma’s Cucina Popolare ook als cadeautip voor onder de kerstboom en geniet elke dag van een schoon talloorke.

Meer info: Big Mamma  Uitgeverij: Good Cook Publishing

Aantal bladzijden: 378  Productcode (EAN): 9789461432377 Taal: Nederland Verschijningsdatum: 21/07/2020