Echte geutelingen

Op zoek naar een leuke uitstap voorzien van een authentieke take away? Trek dan richting Elst (deelgemeente van Brakel), drop je auto aan de kerk en volg het mooie Geutelingenpad. Zoals in de Ronde van Vlaanderen gaat het bergje op en bergje af en zijn heuveltjes echte kuitenbijters. Maar weet dat na acht kilometer een grote beloning wacht….

Lange traditie is weer springlevend

Stap na je wandeling gerust eens binnen bij Slagerij De Koekelare. Pieter zal je met veel passie vertellen over de lange geutelingentraditie van zijn dorp en hoe hij dit op een modernere manier verder zet. Vergeet tot slot ook niet te proeven. Wacht misschien tot je thuis bent en je ze kort kan opwarmen. Smeer ze nadien in met goei boter en strooi er wat ‘kinnekessuiker’ over en je hebt een zalige stukje Vlaamse eetcultuur in jouw pollekes.

Geute…..what’s in a name

Fijne tarwebloem, eieren, melk, bakkersgist, zout en een snuifje kaneel zijn de eenvoudige ingrediënten van deze luchtige ovenkoeken. Het is vooral de authentieke bereidingswijze – het gieten (geute in het plaatselijke dialect) van het deeg op de hete ovenvloer- dat deze zoete koeken (lingen in het dialect) zo uniek maakt.

Adres: Geutelingen, Ommegangstraat 3 in Elst.