De 11 leukste terrasjes van de Denderstreek

Vergeet die schöne Donau, aan onze Dender is minstens even mooi. Meer nog, je vindt er zoveel leuke plekken dat je met deze zuiderse temperaturen niet meer naar de costa’s moet. Ik heb voor jou mijn favoriete terrasjes opgelijst. Eén voor één krijgen ze een dikke tien voor sfeer én gezelligheid. Eén voor één zijn ze authentiek en in de komende (warme) dagen een bezoekje waard. Santé, schol én veel (water) drinken hé.

Gezellig wijnen bij LovD
Als de Meilandjes in de Denderstreek neerstrijken, kunnen ze beslist gaan ‘wijnen’ bij Lovd. Arne en Jonas zijn de geknipte gastheren van deze bijzonder mooie wijnbar in Ninove. Geniet eerst van het knappe binneninterieur van de zaak en stap door naar het gezellige terras achteraan. Geniet van de (of toch van een paar) 70 wijnen die ze aanbieden. Je waant je zo in Marbella.
Adres: Graanmarkt 39 Ninove. Webstek

Schoon zicht op de Dender
Aan ’t Sas van Idegem vind je één van de origineelste terrasjes van onze streek. Ann en Wim slaagden erin om een vergeten hoekje aan de Dender om te toveren tot een bijzonder sfeervolle plek. Een ruime bierkeuze en een eerlijke keuken zijn nog redenen om binnenkort eens naar Break@4 af te zakken.
Adres: Ankerstraat 30 Idegem. Webstek

Zicht op Manneke Pis
Het café waar ik al veel op het terras zat, is The Preacher in Geraardsbergen. Met zicht op de Grote Markt van Geraardsbergen én Manneke Pis is het er altijd genieten van de voorbij puffende coureurs en de slenterende couleur locale. Ga ook zeker eens binnen kijken want het café is één van de mooiste uit onze streek. Met regelmaat van de klok organiseren ze ook goeie optredens en originele events. Nog een tip: ik neem er altijd een goed streekbiertje met een mattentaart.
Adres: Markt 9 Geraardsbergen. Webstek

Het Bruggenhuis
Iets verderop, voorbij Geraardsbergen kan je geweldig terrassen in het Bruggenhuis. De zaak heeft één van de mooiste terrassen langs de Dender en vormt de ideale uitvalsbasis voor een fiets, wandel of kanotocht op of langs de Dender. De kaart is uitgebreid en je kan er ook goed lunchen en snacken. Ben je een jazzliefhebber, hou dan zeker hun concertagenda in de gaten. Altijd gezellig daar.
Adres: Majoor van Lierdelaan 50 Geraardsbergen. Webstek

My favorite hidden gem
In the middle of nowhere, vind je de plek waar ik mij altijd even op vakantie waan. Welkom bij De Specht, welkom bij ons Carmen. De voormalige uitbaatster van Café Gambrinus in Ninove knapte samen met haar zoon deze mooie chalet aan de nog mooiere vijver helemaal op. Het is er winter én zomer gezellig toeven. Let wel, de zaak is geen restaurant meer maar de aperokaart is de moeite waard. Geniet van de gezelligheid, het schone uitzicht en een klapke met ons Carmen.
Adres: Spechtenbaan 8 Iddergem

Aan het water bij Eaudilon
Zoals de naam het al doet vermoeden, heeft Eaudilon iets met water. Met een mooie vijver als uitzicht kan je in hun mooie loungebar helemaal tot rust komen. De kaart is op zijn minst gezegd uitgebreid. Kiezen uit de vele streekbiertjes, cocktails én mocktails is er niet makkelijk. Ik geef Eaudilon verder ook een dikke duim voor hun aandacht voor streekproducten. Het is echt leuk te zien hoe zij dit integreren in hun apero-aanbod. Een baan vooruit en schol.
Adres: Kriebrugstraat 32 1760 Roosdaal. Webstek

Villa Vilander, de smakelijkste hipsterplek van Aalst
Villa Vilander is ondertussen een vast onderdeel van de Aalsterse zomer. Op de voormalige site van Electrabel vormt de ingenieursvilla de unieke setting van een gezellige zomerbar. De dorstigen kunnen er goed bijtanken en zich uitleven met de uitgebreide drankenkaart. Voor de hongerigen is er een wisselend aanbod van straffe streetfood. Hou daarom zeker hun Instagram of Facebookpagina in de gaten voor de smakelijke updates.
Adres: Villa Vilander Erembodegemstraat 3 Aalst. Webstek

Gezellig klappen in een Aalsterse steegje
Bruiner kan een café niet zijn en de naam verklapt wat je er als de beste kan doen: babbelen. Ik ben dan ook grote fan van Café Den Babbelaar”. Het interieur is authentiek en geweldig instagrammable. De bierkaart met meer liefst 130 soorten kan iedere bierliefhebber beslist bekoren. Ook het terras in een van de kleine steegjes in het centrum en de weelderige tapasplanken zorgen ervoor dat je er geweldig lang kan blijven plakken.
Adres: Klapstraat 4 Aalst. Webstek

Kinderen boven bij de Loereman
Een zomerbar in de ware zin van het woord is De Loereman. In het mooie Moorsel is het bijna elke dag feest. Ongedwongen en bijzonder kindvriendelijk vatten deze pop-up mooi samen. Terwijl je geniet van een gezellige babbel met vrienden kunnen de kinderen uitgebreid hun hart ophalen. De speeltuin is a-typisch en wel heel landelijk maar bijzonder leuk om op ontdekking te gaan.
Adres: Spuithoekstraat 22, Moorsel. Webstek

Tussen de wijngaarden van Leeflank
Wist je dat er in onze buurt ook mooie wijngaarden zijn? Eén van de mooiste ligt ongetwijfeld in Lede. Op het domein van Leeflank kan je in de schaduw van het pittoreske kasteeltje genieten van een uniek aperitief- en eetmoment. Naast de productie van wijn, brouwen ze er ook bier en maken ze kombucha. Al dit lekkers kan je uitgebreid, in alle rust én tussen de wijnranken proeven. Check zeker ook hun activiteitenkalender want op zondag is er wekelijks een leuke brunch voorzien.
Adres: Leeflank Bosstraat 97 Lede. Webstek

Klein, hip Berlijn in Vloesberg
Ja, ik weet het Vloesberg is een beetje buiten de Denderstreek maar deze zaak is beslist de kilometers waard. Caplette is echt een plek naar mijn hart. Deze zaak heeft nu eens alles : een uniek ligging aan de rand van een bos en een leuke wilde tuin met geweldige constructies die je zo van Berlijn doen denken. In de wintermaanden is het café ook een aanrader.Check zeker ook hun agenda want met de regelmaat van de klok zijn er optredens, is er een openlucht cinema of zelfs een echt varken aan ‘t spit. Verder nog vermelden dat ze bij Caplette bijzonder kind- en hondvriendelijk zijn. Adres: D’Hoppe 12 Vloesberg. Webstek

Heb je zelf nog verborgen plekjes of favoriete terrassen in de wijde omgeving van Aalst, Ninove en Geraardsbergen? Drop ze zeker in één van de comments. Op voorhand al n dikken merci.