Als je een beeld wil hebben van mijn kookstijl dan is deze cake wel goedgekozen. Ik zoek het niet te ver, ik vertrek steeds van kwaliteitsvolle ingrediënten en ik maak er dan iets geweldigs van. Voor deze cake gebruikte ik de allerbeste ‘huisgelegde’ eitjes én de vlierbloesemsiroop van de buurman. Eén van één zijn het topproducten die van een simpele cake iets fantastisch maken.
Wat heb je nodig? 200 g zachte boter, 180g suiker, een snuifje zout, de zeste van 1 citroen, 4 eieren (liefst van eigen kweek), 200g zelfrijzende bloem en 3 el vlierbloesemsiroop.
Hoe ga je te werk? Laat de boter zacht worden. Meng de eieren met de suiker en blijf kloppen tot het mengsel verbleekt van kleur. Voeg de zachte boter toe en blijf mengen. Zeef de bloem en meng ze onder het mengsel. Voeg 3 el vlierbloesemsiroop aan het deeg toe toe. Boter de cakevorm in en vul het. Bak de cake op 150 graden gedurende 1u10 minuten.
Varianten? Werk af met een mengsel van roomkaas, bloemsuiker en vierbloesemsiroop.