Take-out tour in Antwerpen-Zuid

Meer dan 100 dagen geen cafeetje of restaurantje gedaan, het begint zwaar door te wegen. Wat mis ik de beleving, de gezellige babbels en het lekkere eten. Maar zoals altijd in het leven, moet je er het beste van maken, creatief zijn en doen wat kan en mag. Samen met Caroline, foodie / blogvriendin deed ik een leuke take out-wandeling in Antwerpen – Zuid.

Start met een oester bij Eat My Oester. Op zaterdag vind je de sympathieke heren met hun bakfiets aan het monument van Peter De Grote in de Kloosterstraat. De keuze aan oesters is uitgebreid én ultravers. Probeer zeker ook één van hun wijntjes of sakés.

Ga wat wandelen in de buurt en schuif nadien aan bij Moss of het lunch & coffeeconcept van L’Epicerie du Cirque. Ze blijven in deze bizarre tijden niet bij de pakken zitten en hebben er een Happy Food Market van gemaakt. Wij proefden van de geweldige ‘chicken katsu burger’ en ook de ‘garnaalkroket on the go’ was bijzonder geslaagd. Ben je eerder een zoetekauw dan hebben ze ook koffie en originele taarten.

Trek nadien terug naar de Kloosterstraat en ga wat snuisteren in de leuke boetieks en antiekwinkels. Laat vooral ook je eten wat zakken want voor de zaak die nu volgt moet je beslist nog wat plaats hebben. Mico&Jon omschrijven zichzelf als progressive Asian Food en dat zijn ze ook. Hun take out-aanbod varieert van week tot week. Wij genoten van de ‘Chinese crispy pancake with charcoal grillen north sea calamari’ maar ook de steamed buns, de matchacake en de donuts wil ik absoluut nog eens gaan uittesten.

Op naar de Nationalestraat! Het is hier altijd leuk wandelen, etalages kijken en nieuwe zaken ontdekken. Eén adresje waar ze zeker halt moet houden in Cuori di Puglia. Deze Italiaanse speciaalzaak heeft het helemaal : een uitgebreide verstoog, authentieke pastagerechten én ovenverse pizza’s. Heb je geen honger meer dan kan je hier beslist jouw voorraad voor thuis inslaan.

Save the best (of the coolest) for last. Milad Middle East Ice Cream was toch wel de ontdekking van onze tour. De sympathieke Setareh Pourjavan mag zichzelf een echte ‘ice queen’ noemen. In haar ijssalon brengt ze een ode aan de rijke smaken van haar vaderland, Iran. Kiezen was moeilijk. Uiteindelijk ging ik voor de huisspecialiteit : saffraan,pistache en rozenwater. FAN TAST ISCHE combinatie. Vergeet voor jouw voorraadje je koeltas niet.

Tip : check best op voorhand de openingstijden van de vermelde zaken. Wij deden onze tour op zaterdag & enjoy.