Tiramisu-buche ‘pretty in pink’

Creativiteit zit soms in een klein (h)koekje. Met de komende feestdagen in het achterhoofd kocht ik een pakje ‘biscuits roses’. Meestal serveer ik ze bij een glaasje bubbels maar deze keer bracht een papiertje in de verpakking mij op een idee. Deze koekjes zijn perfect voor een kleurrijke tiramisu. Als je het beslag iets steviger maakt, behoort zelfs een alternatieve kerstbuche tot de mogelijkheden….

Wat heb je nodig? 30 roze champagnekoekjes, 4 eigelen, 150g suiker, 500g mascarpone, 20cl cava of champagne en wat aardbeien en blauwe bessen voor de afwerking.

Hoe ga je te werk? Meng het eigeel met de suiker tot de suiker goed opgelost is en het mengsel lichter van kleur wordt. Voeg de mascarpone toe en blijf goed mengen tot alles goed opgelost is. Neem een leuke serveerschotel en leg een eerste koekjeslaag (vorm een rechthoek en maak een rij op basis van drie koekjes). Besprenkel elk koekje met wat bubbels en bestrijk de koekjeslaag vervolgens met een laag mascarpone. Maak de volgende koekjeslaag (maak een rechthoek van twee koekjes) en doe er nogmaals een laag mascarpone overheen. Werk af met verse frambozen, blauwe bessen en wat verkruimelde koekjes. Zet een paar uur koel weg en serveer met een glaasje bubbels.

Tip : maak van het eiwit een lekkere pavlova.