Honingtomaten met feta in de oven

Weet jij hoe je een topingrediënt herkent? Nee, wel ik zal je een klein trucje leren. Je etaleert het toppertje mooi én hapklaar op het keukenaanrecht. Vervolgens vertel je je huisgenoten het verhaal achter het product en laat je ze uitgebreid proeven. Wat er nadien gebeurt, is afhankelijk hoe top jouw ingrediënt is. 

Met de Honingtomaten die ik onlangs mocht voorproeven, gebeurde iets magisch. Ze vielen door hun stevige beet en honingzoete smaak bij mijn huisgenoten bijzonder in de smaak. Het ene tomaatje was nog niet binnen of het andere werd al in de mond gestopt. Kortom de trosjes van deze premiumtomaten gingen er vlotjes in en onze tomatenvoorraad slonk snel. Zo snel zelfs dat ik mij moest reppen om met deze zalige tomaatjes een receptje te kunnen maken. 

De Honingtomaten zijn dan ook bijzonder. Ze zijn het resultaat van het vakmanschap en de jarenlange expertise van Looye Kwekers. Om deze zoete tomaatjes te laten schitteren koos ik voor een klassieker uit de Griekse keuken : saganaki. In dit ovengerecht wordt het zoute van fetakaas mooi gelinkt met het zoete van tomaat. Door Honingtomaten te gebruiken kon ik het zoete accent nog beter benadrukken en het gerechtje naar een hoger niveau tillen. Wil je zelf experimenteren met deze Honingtomaten, rep je dan snel naar je lokale groentespeciaalzaak of naar je plaatselijke Albert Heyn. 

Wat heb je nodig? 4 trosjes Honingtomaten, 300g feta, 8 olijven, 3 el olijfolie (bij voorkeur met citroen), 3 takjes oregano en 3 schijfjes citroen.

Hoe ga je te werk? Neem een vuurvaste schotel. Verwarm de ovengrill voor. Kies voor een temperatuur van 220 graden. Snij de feta in drie grote stukken en leg ze samen met de feta en de tomaatjes in de schotel. Snij de olijven in schijfjes en strooi ze over de feta en de Honingtomaten.Voeg de takjes oregano toe. Schuif dit heerlijk gerechtje een 10-tal minuten in de oven.Serveer warm of koud met een goed stuk brood.