De coolste zomerbars van de Denderstreek

Als de Costa Nikska en de Côte Mon Jardin je stilaan beginnen te vervelen, heb ik voor jou een interessant lijstje klaar. Ik verzamelde de origineelste zomerbars en leukste pop-up restaurants uit de Denderstreek. Eén voor één zijn tijdelijke initiatieven van lokale ondernemers. Een instant vakantiegevoel is wat ze door hun creatieve aanpak je allemaal geven.

Tussen de wijngaarden van Leeflank

Ja, ook in onze buurt zijn er mooie wijngaarden. Eén van de mooiste ligt in Lede bij Aalst. Op het domein van Leeflank kan je in de schaduw van het pittoreske kasteeltje genieten van een uniek aperitiefmoment. Naast de productie van wijn, brouwen ze ook bier en maken ze kombucha. Al dit lekkers kan je uitgebreid, in alle rust én tussen de wijnranken proeven. Bij de buurman Afspanning De Jaeger kan je nadien terecht voor een authentiek etentje. Adres: Leeflank Bosstraat 97, Lede

Fran kookt veel, voor iedereen én in haar tuin

Fran kookt niet alleen geweldig, ze heeft ook een geweldige tuin. Samen met haar partner Stijn bouwde ze haar tuin om tot een gezellig tuinrestaurant. Tijdens de zomermaanden terecht kan je er terecht voor de betere wereldkeuken. Op vrijdag- en zaterdagmiddag serveert ze een originele lunch. Dineren en gezellig gerechten ‘sharen’ kan bij Fran dan weer van donderdag tot zondag. Adres: Cooppalaan 70, Wetteren.

Op de gezellige binnenkoer van Slaghmuylder

Zoek je letterlijk leven in de brouwerij, ga dan naar Café Staminee van Brouwerij Slaghmuylder. Ieder weekend in juli zet de Ninoofse brouwerij haar poorten open. Op de gezellige binnenkoer kan je genieten van een Witkap of een ander biertje of gezellige caféspelletjes als pietjesbak, vogelpik, bakschieten,…spelen. Voor de liefhebbers is er ook een mogelijkheid om een de brouwerij te gaan bezoeken. Adres: Denderhoutembaan 2, Ninove.

Aan het water bij Eaudilon

Zoals de naam het al doet vermoeden, heeft Eaudilon iets met water. Meerbepaald met een gezellige vijver die voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een supergezellige zomerbar. Bij Eaudilon weten ze de woorden hip en authentiek perfect te combineren en te vertalen naar een fris en eigentijds concept. Wil je het wat actiever dan kan je er ook vissen, petanque spelen en leuke optredens meepikken. Verder ook een dikke duim voor leuke dranken- en aperokaart. Adres: Kriebrugstraat 32, Roosdaal.

Villa Vilander en openlucht restaurant Chapiteau

Villa Vilander is ondertussen een vast onderdeel van de Aalsterse zomer geworden. Op de voormalige site van Electrabel zijn de ingenieursvilla en de leuke tuin de unieke setting voor een gezellige zomerbar. Niet alleen worden er de dorstigen gelaafd. Ook de hongerigen worden er in het openluchtrestaurant Chapiteau op hun wenken bediend. Op zondag is er een uitgebreide brunch en lokale culinaire toppers geven er het beste van zichzelf. Zo verzorgt EMOTO er een heerlijke lunch in de vorm van originele pokébowls en openen Laurence & Jason van Restaurant L’Histoire ’32 er hun pop-up GIST.

Dineren in een BIJzonder bos

Droom je van een zomers diner in een feeëriek bos? Reserveer dan jouw tafeltje in Bijenbos. Vanaf begin juli tot en met eind september kan je er gezellig je voetjes onder tafel schuiven en genieten van een unieke culinaire ervaring. De inspiratie voor dit concept haalden de initiatiefnemers bij hun grootvader. Hij was imker en zorgde met veel liefde voor zijn bijenstand in het mooie Balegem. Zijn fascinatie voor de wonderlijke wereld van de bij vormt de rode draad van Bijenbos. Je gaat er letterlijk ‘back to basics’ en geniet er van een uitgebreid diner aan de rand van het bos. Leuk detail om voor de culinaire meerwaardezoekers : er is ook een open keuken waar de kok uitgebreid aan het werk ziet en inspiratie kan opdoen hoe hij met lokale producten aan de slag gaat. Adres: Leenstraat, Balegem.

Le Jardin secret, een tuin vol taartjes

Ja, je leest het goed. In juli en augustus kan je ieder weekend bij de geweldige taartenmaakster Lauretta & The Nightingale uitgebreid gaan smikkelen. De tuin van haar statige huis werd omgetoverd tot een gezellige zomerbar en kreeg de naam Le Jardin Secret mee. Op zondag is er een uitgebreide brunch en op andere momenten kan je er genieten van heerlijke taartjes en dito drankjes. Dit adresje ligt strategisch op een knooppunt van wandel- en fietsroutes en kan je makkelijk combineren met een fietstocht in de mooie Vlaamse Ardennen. Adres: Gaverbosdreef 2 Munkzwalm.

De Loereman houdt gezelligheid

Een zomerbar in de ware zin van het woord is De Loereman. In het mooie Moorsel is het elke dag feest. Ongedwongen en bijzonder kindvriendelijk vatten deze pop-up mooi samen. Terwijl je geniet van een gezellige babbel met vrienden kunnen de kinderen uitgebreid hun hart ophalen. De speeltuin is a-typisch maar bijzonder leuk om op ontdekking te gaan. Met de regelmaat van de klok zijn er ook optredens en leuke themadagen. Adres: Spuithoekstraat 22, Moorsel.