Clafouschmarrn

Elk jaar rond deze tijd plan ik een vriendinnen-momentje en gaan wij samen kersen plukken. Nadien installeren wij ons met een goed glas in de tuin én eten wij -zoals de traditie het wil- ‘clafoutis’. Dit jaar had ik niet zoveel tijd en flanste ik snel iets in elkaar. Zonder het goed te beseffen maakte ik een nieuwe combinatie. Het werd een zomers taartje dat mooi het midden houdt tussen een de Franse klassieker ‘clafoutis’ en de Oostenrijkse heerlijkheid ‘Kaiserschmarrn’. De bovenkant is een cake terwijl de onderkant meer aan een pudding doet denken. Geen mis baksel dus :-).

Wat heb je nodig?  400g ontpitte kersen, 75g bloem, 75g suiker, 2 eieren, 300ml room en 2el kirsch. Een ronde bakvorm of pan van 20 cm diameter, wat boter om het in te vetten.

Hoe ga je te werk? Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid de eieren en klop het eiwit tot schuim. Zet het stijfgeklopte eiwit vervolgens even opzij.Meng de eidooiers met de suiker, de bloem en de room. Voeg er eventueel de kirsch aan toe.Meng het stijfgeklopte eiwit onder het beslag. 

Boter de bakvorm in en plaats het een vijftal minuutjes in de voorverwarmde oven.Haal de bakvorm er weer uit en vul de bodem met een dun laagje van het beslag.Maak vervolgens een laag met de kersen en giet er nadien de rest van het beslag over.Schuif de clafouschmarr een 40-tal minuten in de oven. 

Serveer met (zure) room of labne.