Zo maak je tagliata

Ik heb zo mijn klassiekers, zo van die gerechten die regelmatig de revue passeren. Tagliata of de Italiaanse topcombinatie van kort gebakken rundvlees, rucola en Parmazaanse kaas is er eentje van. Het gerecht is klaar in een wip en met wat brood en een rood wijntje dabei waan je je meteen op een gezellig Italiaans terras. Ideaal inuwkot-kost dus en nog idealer bij dit geweldig weer.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
4 steaks (voorzie 200g per persoon)
200g rucola
200g kerstomaatjes, doormidden gesneden
Halve artisjok in stukjes (kan ook zonder als je niet zo’n fan bent)
4 el olijfolie
2 el balsamico-azijn
1 teentje knoflook (geschild en geplet)
Het sap van een halve citroen
1 takje rozemarijn
100g Parmezaanse kaas (liefst in schilfers)
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Laat het vlees een halfuurtje op kamertemperatuur komen.
Kruid het vlees met peper en zout en besmeer met 2 el olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur en bak het vlees 2 à 3 minuten aan elke kant.
Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie zodat het vlees kan rusten.
Gooi het braadvet weg en zet de pan opnieuw op een middelhoog vuur.
Voeg de oliijfolie toe en bak ze samen met de knoflookteen en de tak rozemarijn.
Laat deze saus twee minuten sudderen zodat de kruiden hun smaken kunnen afgeven.
Haal de kruiden nadien uit de pan, voeg het citroensap en de azijn toe en laat nog even inkoken tot de saus wat indikt.
Neem een mooi bord. Snij de steaks in reepjes van een halve centimenter en serveer ze samen met de rucola – tomatensalade. Werk af met het sausje en de Parmazaanse kaas.