Creatief in mijn kot met de pensen van Monsieur Boudin

Voor je mij verkeerd begrijpt, maak ik graag het één en het ander duidelijk. Monsieur Boudin is een geweldige ambachtsman. Hij draait artisanale pensen en is een echte wereldburger. Een klassieke witte of zwarte pens geeft hij een origineel smaakje. Ik ging aan de slag met BERTRAND, de variant met dragon en witloof en was -als notoir pennenkenner- onder de indruk. Verrassende smaak, zalige textuur en perfect om in een ovenschotel te gebruiken. Wat denk je van dit gerechtje : een zalige combo met hasselback-aardappeltjes, venkel, peer en druif.

Wat heb je nodig? Een pakje pensen van Monsieur Boudin, 5 middelgrote aardappelen, 1/2 venkel, 2 peren, een handvol druiven, een handvol gehakte noten, 4 el olijfolie, 2 el honing, een takje verse tijm, een takje verse rozemarijn, grof zout en peper.

Hoe ga je te werk? Neem je mooiste ovenschotel en verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snij ze gedeeltelijk in fijne schijfjes (laat een bodempje van 0,5cm heel) en zet de schijfjes wat open. Leg de aardappelen in de ovenschotel, besprenkel met olijfolie, rozemarijn, tijm en grof zout. Schuif de aardappelen in de oven en stel 50 minuten als oventijd in. Na 10 minuten voeg je de pensen bij de aardappelen. Was de venkel en de peren. Snij de venkel in reepjes van een halve centimeter en doe de peren in vier. Verwijder het klokhuis en laat de schil eraan. Rits de druiven van het takje en voeg deze bij de venkel en de peren. Kruid met peper en zout en sprenkel er de olijfolie en de honing over. Voeg dit mengsel bij de ovenschotel en laat nog een halfuurtje samen bakken. Werk af met gehakte nootjes.

Serveer met een frisse kruidenmayonaise en Gentse mosterd.