Over brownies en blondies

In de categorie ‘veel gebakken’ hoort beslist onze brownie thuis. Het is zo één van de zaken die wij (mijn dochters en ik) veel én uit de losse pols maken. Hoe vettiger, hoe prettiger is valtijd het motto. Geef toe, meer dan een overdaad aan boter en chocolade heb je niet nodig om een stevige brownies te maken. Als het ‘af’ moet zijn, maak ik ze vaak in combinatie met blondies en etaleer ik alles op een mooie houten plank. In combinatie met witte chocolade en noten zijn ze overheerlijk.

Probeer zeker dit geweldige recept van mijn groot voorbeeld Janneke Philippi. Ik ben er zeker dat je je zal moeten reppen voor dat laatste stukje. 

Wat heb je nodig?

100 g ongezouten boter
200 g witte chocolade, grof gehakt + 50 g extra
2 eieren
100 g suiker
150 gr zelfrijzend bakmeel
75 g macademianoten, grof gehakt
50 g amandelen

Hoe ga je te werk? 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de boter samen met de chocolade in een kom en smelt op een laag vuurtje. Roer goed tot je een glad mengsel bekomt.
Klop de eieren en de suiker tot een luchtig mengsel. Roer dit mengsel geleidelijk door het chocolademengsel. Zeef de bloem en spatel ze voorzichtig onder het luchtige beslag. 
Doe een bakpapier in een brownievorm en schenk het beslag erin. Bak de blondies een 3O-tal minuten in de voorverwarmde oven. 

Tips om het leuk te serveren?  
Laat de blondies even afkoelen en snij ze in vierkante blokjes. Leg ze nadien op een mooie houten plank en werk verder af met frambozen, karamel en lemoncurd.