De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Nathalie Deraedt

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Hoi, ik ben Nathalie, liefhebber van lekker eten én vooral van gezellig tafelen. Ik heb een gezellige horecazaak Bistro Gelati in Ninove en ben steeds op zoek naar inspirerende mensen en dingen.

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb je het lekkerst getafeld? Het zijn er wel meer dan één geweest. Eentje dat bij blijft omdat het zo lekker was is The Phlox in Everbeek. En onlangs hebben wij samen gezellig getafeld bij het Italiaanse eetcafé Il Padrino in het mooie Zalardinge bij Geraardsbergen.

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van je dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen. Ik zou mij vooral laten omringen die mij nauw aan het hart liggen. En als het dan toch iets meer mag zijn, mag Sergio Herman langskomen om te koken. Samen gezellig in de keuken dat zie ik wel zitten.

Kerstmis is nu al voorbij. Maar wel gerecht is er elk jaar bij? Ik heb niet zo’n traditioneel kerstgerecht. De decoratie moet goed zitten en het hoofdgerecht moet iets met vlees zijn. Dit jaar was het ossobucco à la Milanaise.

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van wel product sla je met de feestdagen altijd een extra voorraadje in? Champagne en foie gras, om gezellig te genieten met z’n tweetjes. Een kerstbûche mag er ook altijd zijn.

2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk. Het overlijden van mijn grootmoeder -op de verjaardag van mijn zoon- heeft meer impact op mijn leven dan gedacht. Ze was mijn steun en toeverlaat en leerde mij het mooie van het leven.

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Sous-vide koken, wat behoudt deze kooktechniek smaak en aroma. Ik vind het heerlijk om mij hierin te verdiepen.

Van de tafel naar de tafel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meeste kunnen bekoren? Het boek van Michelle Obama heeft mij echt in de ban gehouden. Straffe dame als je het mij vraagt. Verder heb ik ook genoten van Ondine, een prachtige boek van onze streekgenoten Jennifer Vrielinck.

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Pinterest en Instagram zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen. Ze geven mij elke dag zin om te creëren.

Waar gaat / gaan jouw reizen in 2020 heen? Vooral naar Spanje. Mijn bron van rust en vooral de ideale plek om lekker te eten. Simpel maar gezellig. Voor de rest heb ik geen plannen, we zien wel wat het jaar brengt.

Welk ondernemersdoel wil je in 2020 bereikt hebben? Ik broed volop op een nieuw concept voor mijn zaak. In 2020 wil ik meer dan ooit mijn ding doen. Stay tuned dus.

Tot slot…..heb je nog een leuke quote voor ons? ‘Pas als je loslaat wat niet bij je past, schep je ruimte voor jezelf’