5 inspirerende lunchadresjes

Tegenwoordig ben ik ‘in to’ lunchen. Ik heb bovendien een professioneel excuus om ’s middags uit eten te gaan en boeiende mensen te ontmoeten.  Als ik eerlijk gezegd moet kiezen, prefereer ik een simpele lunch boven een uitgebreid diner. Ik heb daarom een lijstje gemaakt van mijn ’top of mind’ adresjes.  Elk zijn ze uniek in hun soort. De ene bedient klassiek aan tafel terwijl de andere je verrast met een uitgebreid lunchbuffet. Kortom 5 adresjes om ongedwongen te genieten!

Pycke Zot in Gent stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Bij de zusjes Pycke krijg je Gent op zijn best : gezellig, retro en wat alternatief.  ’s Middags schuif je er aan bij een uitgebreid lunchbuffet. Start met een aperitiefje en haal een bordje met heerlijke tapenades en brood. Ontdek nadien het uitgebreide buffet met eenvoudige maar overheerlijke bereidingen. Groentjes krijgen de hoofdrol maar er is ook een lekker stukje vlees voorzien. De bonte gastenmix van zowel de alternatieve buurtbewoners als de heren in het witte mooie hemd  vinden hun weg naar Pycke Zot. En gelijk hebben ze want je krijgt er meer dan waar voor je geld.

Een toppertje van een ander kaliber is Bodo in Gent. Deze buurvrouw van het Gravensteen is door zijn unieke ligging al een bezoekje waard. Maar Bodo is meer, het is één van de beste eetadresjes die ik recent aandeed. Waarom? Door hun eenvoud en pure smaken vinden ze het concept ‘bistro’ opnieuw uit. Klassiekers worden bij Bodo in een origineel kleedje gestopt maar blijven nog herkenbaar. Als je kabeljauw of kip vraagt, krijg je dat ook maar wat je er creatief mee doen is altijd geweldig om te zien. Pure inspiratie dus!

Bistro Train is een gloednieuwe zaak in Schaarbeek. Zoals de naam zegt, is ‘de trein’  de rode draad van dit concept. De bistro is verbonden aan het bekende Train Hostel en ademt de sfeer van een oud treinstation uit. Je kan er lunchen, dineren en op zondag uitgebreid brunchen. Neem je tijd om er te genieten van het mooie kader en de authentieke treinmemorabilia. Maar Bistro Train is meer dan een mooi kader. Het is een geweldige plek om ‘op ’t gemak’ te genieten. Je stelt zelf jouw voorgerecht samen en kiest nadien het hoofdgerecht van jouw voorkeur. Laat ook zeker een plaatsje voor het desserten of liever de dessertenparade.

Les Filles in Brussel is al jaren een vaste waarde. Ik vind het elke keer zalig om het mooie herenhuis in de Brusselse Dansaertwijk  binnen te stappen. Het voorgerecht krijg je aan tafel – en op een geweldig vintage bord- bediend. Voor het hoofdgerecht (of liever gerechten) schuif je aan. Bij Les Filles kan je letterlijk in de ‘casserollen’ kijken en krijg je altijd de wereld op je bord. ‘De Meisjes’ waren zowel qua concept als qua filosofie (enkel met bio en lokale producten) voorlopers in hun soort.

Sir Quinten sluit het rijtje in stijl af. Als het iets meer mag zijn, boek dan zeker hier een tafeltje. Lunchen is bij Sir Quinten  een echte beleving. De zaak in ondergebracht in een statig herenhuis terwijl het restaurant heel modern oogt. Het lunchmenu verrast door eenvoud en creativiteit. De voorafjes blazen je vaak van je sokken. En ja, de wijnkaart die moet je gaan ontdekken. Verder is de bediening bij Sir Quinten van topniveau. Kortom ongedwongen top!

1 Comments

 1. 2.8.19
  Inge said:

  Enkel Sir Kwinten en
  Bodo al gedaan, idd 2 toppertjes!
  Benieuwd naar de rest van het lijstje.
  I’ll keep you posted ?

Comments are closed.