Soep van zoete aardappel met chorizo

In deze barre wintertijden kan een mens al eens iets hartverwarmend gebruiken. Ik maak daarom soep, veel soep. Het werkt altijd therapeutisch want een kom verse soep brengt altijd  warmte en gezelligheid. Bovendien heb je meteen de nodige vitamientjes binnen en kan je gezonder eten . De inspiratie om zoete aardappel en chorizo te combineren vond ik  jaren geleden bij Jamie Oliver.  Sindsdien is deze soep een klassieker geworden en wordt hij nog altijd even hard gesmaakt.

Wat heb je nodig?

4 grote zoete aardappelen

2 ajuinen

3 dikke wortelen

150g fijngesneden chorizo

Olijfolie

1,5l water

2 blokjes kippenbouillon

Hoe ga je te werk?

Snij de ajuin fijn.

Stoof de ajuin samen met de chorizo goed aan.

Schil de zoete aardappelen en de wortelen snij het in blokjes.

Voeg ze bij het chorizo-ajuin mengsel en stoof even mee.

Zet het mengsel onder met water en de bouillonblokjes en laat een 40-tal minuutjes zachtjes gaarkoken.

Mix de soep heel fijn.

Dien op met verse kruiden (koriander, peterselie,…) en een tufje zure room.