Het mooie verhaal van L’Histoire 32

Een leuke cadeaubon van mijn ex-collegaatjes bracht mij onlangs bij L’Histoire 32. Het had er al veel langer moeten van komen, dat besef ik nu. Na 2 weken zindert deze fantastische ervaring nog na. Een ervaring is dan ook een understatement, het is een ware beleving….

Na een heerlijk aperitiefje kozen wij voor de korte menuversie – het zijn nog 10 gangen. Elk gerecht was zonder overdrijven een streling voor het oog. Zelf zo mooi dat ik altijd ruim de tijd nam om te genieten van de compositie en vaak vergat om een foto te nemen. Het zou wat lang zijn om elk gerecht uitvoerig te bespreken. Ik haal er daarom mijn persoonlijke hoogtepunten uit :

 1. De ontdekking van de avond : bruine boter. Een fantastische bereiding waarbij boter eerst gebruind wordt en nadien verwerkt wordt tot een zachte crème. Zalig was het om dit op het huisgebakken zuurdesembrood te smeren.
 2. Het gerecht van de avond was ongetwijfeld de combinatie van makreel, doperwt en dille. Ik werd letterlijk en figuurlijk stil van hoeveel smaak in één bord kan. Ik had het zelfs zo zwaar te pakken dat dit gerecht een paar dagen later als inspiratie voor een lekker buffetgerechtje diende.
 3. Als je na 10 gangen denkt dat je het helemaal gehad hebt, heb je het bij L’Histoire verkeerd voor. Aan een paar friandises bij de koffie doen ze bij L’historie 32 niet mee . Eén van de sympathieke heren en dames komen letterlijk rond met een tafel vol lekkers. De ovenverse madeleines lagen nog onder een doekje om ze lekker warm te houden. Ook de Aalsterse vlaai, het Turks fruit, de negerzoenen en de geweldige pistachetaart waren in de aanbieding. Voor minder dan een stukje van elk gingen wij niet 🙂
 4. Mag ik dan verder gooien met superlatieven? Ja, wel dan gooi ik graag ’n blommekee (Aalsters voor ruiker’) naar Laurence de gastvrouw. Zelden zag ik zo’n ongedwongen authentieke stijl. Vergeet het ‘2 pieceken’. Laurence staat er op haar manier : in jeans en op hippe baskets. De hartelijkheid en de humor waarmee ze alles brengt geven je een huislijk warm gevoel. Zelden had ik op restaurant zoveel geweldig tafelklap.

Dikke duim, Jason, Laurence en het voltallige team. Wij zijn fan!

Geef een reactie

8 Comments

 1. 5.24.18
  Claudia said:

  Heb er niet zolang geleden ook heeeeeel lekker gegeten! Er was bij ons ook een gang met traag gegaarde ribbetjes, werkelijk de beste ribbetjes ever die ik gegeten heb!!!! Ik kan je lof alleen maar beamen! Groetjes Claudia

 2. 5.25.18
  Erica said:

  Wij hebben ook genoten
  Elke hap was een bommetje in de mond
  Wij komen zeker nog terug

  • 5.27.18
   Tafelklap said:

   inderdaad een goed plan. Beter één keer van top niveau dan 5 keer naar een gemiddeld restaurant gaan.

 3. 5.25.18

  Het is niet alleen leuk om te eten maar ook een topteam om mee samen te werken!
  Ik ben een hele fier zus! Mooi artikel!

  • 5.27.18
   Tafelklap said:

   Om fier op te zijn, Lena. Het is artikel is recht uit de buik geschreven. Puur op gevoel

 4. 5.28.18
  Kelly en Els said:

  Helemaal waar! Fenomenaal! Het eten is er magnifiek en Laurence DE gastvrouw is top!

 5. 5.30.18
  Van Haute said:

  T was een waar genoegen. Vorig jaar met 3 afgestudeerde kok”s gaan eten.
  Niet alleen heerlijk voor het oog maar zalig voor de smaakpapillen. K was zo verschoten van de manier waarop alles gepresenteerd was dat ik foto’s genomen heb. 1 ding weet ik zeker, wij gaan terug ! ?

  • 5.31.18
   Tafelklap said:

   bedankt voor je mooie reactie. Ik kan alleen maar beamen dat ik ook terugga.