De trulli’s van Eliza Was Here

Afgelopen jaar bezorgde Eliza ons 2 keer een onbezorgde vakantie. Voor zij die Eliza nog niet kennen, maak ik graag deze korte voorstelling. Eliza of Eliza was here is de naam van een fantastische reisorganisatie die haar slogan ‘waar anders rechts gaan, slaat Eliza links af’ alle eer aan doet. Als trouwe lezer van Flow en Delicious kende ik haar naam en toen ik afgelopen zomer het zelf zoeken naar leuke adresjes beu was en op de website van Eliza belandde, was ik meteen verkocht.

Eliza heeft namelijk een neus voor topadresjes en selecteert sfeervolle B&B’s en  authentieke hotels in Italië, Spanje, Portugal en Griekenland. Ze boekt bovendien jouw vlucht en arrangeert er ook een huurauto bij zodat je eens op vakantie bent zelf de regio kan ontdekken. Ben je op zoek naar een top foodie-adres of een kindvriendelijke plek dan heeft Eliza haar selectie op maak.  Van onze vakantie in Mas Caldes maakte ik al een verslag dat je hier uitgebreid kan nalezen.  Over onze laatste verblijf bij Il Palmento, in Puglia doe ik dit nu.

Het was al laat toen wij op de luchthaven in Bari arriveerden en onze huurauto oppikten. Met wat hulp van Eliza – je krijgt namelijk altijd een ouderwets reisplannetje  mee- raakten wij via flink wat onverharde wegen tot bij Il Palmento. Het mooie zwembad was nog verlicht en de tuin gaf mij meteen een sprookjesachtig gevoel. De sympathieke receptionist begeleidde ons naar onze trulli en redde ook mijn leven :-)). Het was namelijk al laat, ik was bijzonder hongerig (lees knorrig) en een restaurant open vinden was geen optie meer. Hij bood ons spontaan een schotel met lokale specialiteiten aan. Ook een wijntje uit de buurt werd geregeld. Je kan je al inbeelden hoe zeer wij genoten van dit simpel maal.

Toen wij de dag nadien wakker werden, was alles in Il Palmento nog mooier. Zelfs eind oktober stond een deel van de tuin nog in bloei en zag je pas echt de schoonheid van dit hotel. Vergeet het grijze hotel, elke kamer is ondergebracht in een trulli en heeft een terras met zicht op de tuin. Wil je zwemmen, tennissen of genieten de wellness dan kom je bij Il Palmento  uitgebreid aan je trekken. Het uitzicht en de ligging zijn ook een aanrader. Het hotel ligt in de heuvels en je hebt er een mooi uitzicht op de naburige wijn – en olijfgaarden. Wil je uitstappen maken dan liggen leuke stadjes als Loccorotondo, Lecce en Alberobello binnen handbereik. Liever zin in een dagje zee? Geen paniek.  De Adriatische zee ligt slechts op een kwartiertje rijden.

1 Comments

  1. 12.12.17

    Volg hen al een tijdje en zien er altijd weer adembenemende charmeadresjes uit, denk komend jaar dat wij er ook eens boeken!

Comments are closed.