Bistro Gustaaf : lekker, vernieuwend en lokaal

Yes. Ik ben blij. Ik heb er weer een leuk plekje bij en het rijmt nog ook. Nee serieus samen met een goede vriendin schoof ik recent aan tafel bij Bistro Gustaaf. Voor zij die Gustaaf niet kennen even wat meer uitleg. Gustaaf is een leuk eetadresje in het centrum van Wetteren. Toen mijn zus er een paar weken geleden langs ging en een paar foto’s postte was ik meteen verkocht….

Het interieur of beter de atmosfeer die er hangt is fantastisch. Het voelt niet aan alsof je in Wetteren (sorry Wetteraars) bent, het lijkt wel Gent of Antwerpen. De ruwe muur trekt meteen de aandacht en is in perfecte harmonie met de retrotegeltjes en de bonte mix van stoelen en tafels. Blijkbaar is het interieur nog lokaal ook en het resultaat van een mooie samenwerking met creatieve ondernemers uit de buurt.

De kaart is een verrassing en ook weer niet. Het weerspiegelt wat een echte bistro in mijn ogen hoort te zijn : authentiek, klassiek maar toch eigentijds en werelds. Kiezen was  moeilijk. Voor het hoofdgerecht koos ik één van de suggesties : een geweldige brandade met knapperige groentjes en een spiegelei. De hapjes waren een schot in de roos : zalige rundskroketten met groentecrème en een fraai coppabordje met balsamicocrème. Ook het brood kon ons bekoren.

Samengevat : ik kan een bezoekje aan Bistro Gustaaf alleen maar aanbevelen en vind het zelfs een beetje spijtig dat Wetteren niet dichter bij Ninove ligt. Tot slot nog 2 opmerkingen  : het is er leuk toeven maar de akoestiek kan beter. Als de zaak afgeladen vol zit moet je af en toe eens  roepen tegen elkaar. Van de pavlova  had ik tot slot meer verwacht. Ik heb wat moeten zoeken naar de lekkere meringue  en raakte wat verdwaald in de overvloed van ijsroom. (al is deze laatste wel een opmerking van een vakidioot 🙂

Gustaaf, het ga je goed en tot gauw!

Bistro Gustaaf, Hekkerstraat 43, 9230 Wetteren

Geef een reactie