Bestemming Catalonië : 5 bedjes voor B&B Mas Caldes

Liefste Hellen en Chris,

Door mijn drukke agenda loop ik wat achter met het schrijven van blogposts . Maar omdat belofte schuld maakt en wij in jullie B&B een fantastische week beleefden, schrijf ik graag deze ode. Hoe kan ik dat beter doen dan mij even in het TV-programma ‘Met Vier in Bed’ te wanen en jullie heel veel bedjes toe te kennen.

5 bedjes voor de ligging : B&B Mas Caldes heeft een super interessante ligging :  op 15 minuten van de luchthaven van Girona,  op een half uurtje van de bekende badplaatsen aan de Costa Brava en in de nabijheid van leuke steden als Barcelona,Vic en Figueres. Naast een overvloed aan reisgidsen in de B&B stonden Hellen en Chris steeds garant voor persoonlijk advies. Van een interessante kustweg, een leuk restaurantje tot een handige parking,..altijd wisten ze raad. Het is dan ook maar meer dan normaal dat B&B Mas Caldes opgenomen is in de selectie van unieke logeeradresjes van Eliza was Here.

5 bedjes voor jullie aanpak : Anders dan anders, eenvoudig maar ontzettend gastvrij, warm en gezellig,…zijn de woorden die bij mij opkomen als ik aan jullie aanpak denk. Het was altijd een beetje thuiskomen. De babbeltjes, de onderonsjes met Happy – de gekke hond alias strandballendief van Mas Caldes zorgden altijd voor dat tikkeltje meer. Een persoonlijke aanpak krijgt bij B&B Mas Caldes een mooie invulling.

5 bedjes voor spijs en drank : Elke morgen – zo rond 8 uur hoorden wij Chris wegrijden om bij de plaatselijke bakker broodjes te halen. Het ontbijt was uitgebreid en gevarieerd  van heerlijk brood, vers fruit en groenten, lokale charcuterie en kaas tot een gepersonaliseerd eitje. Helemaal top was de paëlla-avond. Samen met de andere gasten konden wij op de laatste avond- aan de grote tafel met zicht op de tuin en het zwembad-genieten van deze Spaanse klassieker. Dat het een topavond was, hoef je jullie niet te vertellen.

Ongetwijfeld krijg je na al die verhalen goesting in echte Spaanse kost. Ik heb daarom één van mijn favoriete paëllarecepten van onder het stof gehaald. Ik kreeg het ooit van een vriendin van een vriendin. Op een klein papiertje schreef ze alles uitgebreid op. Uitgebreid is bij deze paella geen understatement als je het lijstje met ingrediënten ziet. De bereidingswijze is dan weer bijzonder eenvoudig.

Wat heb je nodig? 8 voorgebakken kippeboutjes, 2 kippenfilets, 2 varkenssneetjes, 300g merguezworstjes, 10 sneetjes chorizoworst, 200g chipolata, 1 zakje calamaresringen (niet gepaneerd), 1 zakje zeevruchtenmix, 16 gamba’s of scampi’s , 20 mosselen, 2 citroenen, 1 doosje gepelde tomaten, 1 groene en rode paprika, 4 ajuinen, 150g boontjes, 150g erwtjes, olijfolie, 1/2 bol look, 1 potje saffraan, 400g rijst voor paella en 1l kippenbouillon.

Hoe ga je te werk? Snij de groenten fijn en zet ze apart. Snij nadien het vlees in fijne reepjes (voor de kippenfilet gebruik je best een aparte plankje). Giet extra veel olijfolie in de pan en bak eerst de kip aan. Haal ze uit de pan en bak al de rest van het vlees aan. Doe er vervolgens de groenten en de calamaresringen bij het vleesmengsel en bak verder op een lager vuurtje. Doe de look en de saffraan bij het mengsel, roer de rijst  er door en giet er de kippenbouillon over. Laat goed sudderen en plaats in een voorverwarmde oven van 200°. Controleer af en toe en voeg indien nodig nog wat kippebouillon toe.  Werk af met de kippenboutjes, mosselen en gamba’s en serveer met partjes citroen voor de liefhebbers.

Geef een reactie